Acht medewerkers van Betere Buren hebben op dinsdag 19 juli 2016 hun opleiding Hovenier 1 met succes afgesloten.

Het gaat om een groep medewerkers die langdurig zonder baan zijn, en om medewerkers van WOZL die bij Betere Buren zijn gedetacheerd. Sinds augustus 2015 volgden ze een opleiding voor Hovenier 1 die voorbereidt op een baan in het onderhoud van het (openbaar) groen.

Citaverde

De eenjarige opleiding wordt aangeboden door Citaverde College en bestond uit één dag les per week, aangevuld met praktijkervaring bij Betere Buren. Betere Buren is een door Aequor erkend leerbedrijf. Tijdens de opleiding leerden de deelnemers basisvaardigheden op het gebied van plantenkennis, maar ook over het gebruik van gereedschap. Hierdoor zijn de medewerkers breder inzetbaar voor werkzaamheden in het groen en vergroten daarmee hun baankansen.

Dit is de derde groep van Betere Buren die de opleiding tot Hovenier 1 met succes heeft afgesloten. De eerste twee groepen bestonden uit 9 en 4 deelnemers. Hiervan had al een gedeelte een dienstverband. Van de overige deelnemers is inmiddels meer dan de helft uitgestroomd naar een betaalde baan.

Betere Buren

Bij Betere Buren worden mensen voorbereid op een betaalde baan. Betere Buren richt zich op diverse doelgroepen: op mensen in de bijstand, maar ook op jong-gehandicapten en medewerkers in de sociale werkvoorziening. Gedurende maximaal twee jaar ontwikkelen ze diverse vaardigheden, via opleidingen en het opdoen van ervaringen. Vorig jaar, in 2015, slaagde Betere Buren erin om 30 procent van de medewerkers uit te laten stromen naar een betaalde baan.

Wethouder Hugo Janssen (Sociale Zaken & Arbeidsmarkt): “Voor Brunssum is Betere Buren in toenemende mate een spil in het activeren van mensen die aan de zijlijn staan. Het succesvol afronden van opleidingen, mét diploma, is daarbij een belangrijk middel. Het is een belangrijke stap in het vinden van een betaalde baan.”

Kijk voor meer informatie op www.betereburen.nl

 

Geef een reactie