Speel- en ligweide vernieuwde Stadspark verboden voor honden

 

Ligstoelen en banken waarop je na het werk even kunt uitrusten en de laatste zonnestralen opvangt, terwijl uit de waterval in het midden van het park een stroompje zich langzaam een weg naar beneden baant, het dal in. Ondertussen is een groepje kinderen aan het ravotten op de speelweide en zit een stelletje op een deken op de ligweide te genieten van elkaar en een glaasje wijn.
Bij de herinrichting van het park mochten bewoners meedenken en is ervoor gekozen een grote ligweide en een speelweide aan te leggen aan de kant van de Koningsweg.

Verboden terrein
Die twee grasvelden zijn verboden terrein voor honden. Je moet er toch niet aan denken dat tijdens een potje voetbal op de speelweide plotseling je hele schoen onder de hondenpoep zit. Of dat tijdens een picknick de geur van verse hondenpoep je tegemoet komt. Dat is vies. Daarom heeft het college besloten dat honden worden geweerd van de ligweide en de speelweide. Ze mogen er niet op lopen, rennen, liggen of zitten en zeker niet op poepen of plassen. Bij de speel- en ligweide staan borden die aangeven dat honden er niet op mogen.

Natuurlijk mogen honden mee naar het park. Die moeten wel, zoals de bordjes bij de ingang aangeven, aan de lijn. En als ze poepen, moet het baasje de rommel opruimen. Dat hebben we met elkaar afgesproken.

“Dit park geeft rust”, zegt burgemeester Jos Som. “Hier wordt, al is het maar heel even, afstand genomen van alles wat moet. Het werk en andere hoofdbrekens blijven achter bij de poort. Irritaties horen niet in een park thuis. Hondenpoep is voor velen een grote ergernis en hoort niet thuis op een plek waar mensen ontspannen. Hou je dus aan de regels en laat dit wonderschone park netjes achter. Daar doe je anderen én je portemonnee een groot plezier mee.”

Boetes
Handhavers van de gemeente maken dagelijks hun rondes door het park. Hondeneigenaren krijgen een boete van 99 euro als ze de poep van hun hond niet opruimen. Als de hond los loopt kost dat 149 euro. Dezelfde boete (149 euro) geldt ook voor baasjes die hun huisdier op de speel- of ligweide laten.

Impressie stadspark

Geef een reactie