RODA JC KERKRADE WINT MET 3-1 VAN REAL CLUB DEPORTIVO MALLORCA

 

Foto: Lucho Carreno
Roda JC wint op woensdagavond de oefenwedstrijd tegen het Spaanse RCD Mallorca met 3-1 na treffers van Tom Van Hyfte, Adil Auassar en David Boysen.
Al snel in de openingsfase treft Roda JC het Spaanse doel. Via Ard van Peppen en David Boysen verlengt Nestor Mytides de bal naar Mikhail Rosheuvel die in het diepe springt en een goede eindpass op Tom van Hyfte heeft. De Belg heeft in de 7e minuut aan een droge schuiver genoeg om de 1-0 op het scorebord te zetten. Na ruim een kwartier spelen raakt Chris Kum geblesseerd en wordt vervangen worden Danny Stassar.

Twee minuten na deze wissel is het Mikhail Rosheuvel die de Spaanse achterlijn haalt en met een snelle pass de meegelopen Adil Auassar bereikt. Een droge knal laat het publiek juichen om het tweede Kerkraadse doelpunt. Daryl Werker raakt geblesseerd aan het hoofd maar komt kort voor de rust weer terug tussen de lijnen. Na een overtreding op Mytides krijgt Roda JC een vrije trap op 25 meter van het doel. David Boysen raakt de bal vol en laat het leer dalen in de kruising. Het staat 3-0 na 39 minuten spelen.

Na de rust wordt het complete Spaanse team vervangen. Roda JC vervangt Kahraman Demirtapa voor Daryl Werker en De Winter komt voor Van Leer. Roda JC heeft aanvankelijk geen moeite Royal Club Deportivo Mallorca. Na 60 minuten brengt Roda JC coach Yannis Anastasiou zeven nieuwe spelers in het veld. De laatste linie wordt nu gevormd door Ananou, Stassar, Demirtapa en Yasar. Ervoor spelen Marcos Gullón en Nathan Rutjes die met regelmaat Danny de Silva vinden en hem met passes laten strooien. Schoten van Paulissen, Palacios en De Silva treffen geen doel. Tim Blättler verrast de doelman met een stift maar ziet de bal naast gaan. Kort erna is het de vrijgespeelde Mitchel Paulissen die het met een lob probeert maar ook deze poging gaat net naast. Aan de andere kant kopt Cano over Yves de Winter en noteert de 3-1. Ook Raillo probeert het met een kopbal, maar De Winter tikt de bal over.

www.rodajc.nl
Foto Roda JC
RodaRCDMalkolom---1

Geef een reactie