Roda JC Kerkrade heeft de oefencampagne afgesloten met een gelijkspel. In en tegen Birmingham zagen maar liefst 450 meegereisde Roda JC supporters de ploeg met 0-0 van het veld stappen.

Het eerste gevaar in deze wedstrijd kwam van de voet van Adil Auassar. Met een scherpe pass stuurde hij Mikhail Rosheuvel de diepte in, wiens voorzet Nestor Mytides in stelling bracht. De inzet van de Cyprioot miste echter nauwkeurigheid. In de tegenstoot was Birmingham City voor de eerste maal dreigend; Freddy Ananou haalde ternauwernood de bal van de doellijn af.

Na 15 minuten spelen kroop Roda JC door het oog van de naald. Een geplaatst schot van Wales-International David Cotterill belandde via de binnenkant van de paal terug in het veld. In de opeenvolgende fase gebeurde er weinig tot niets in de eerste helft welke zich voornamelijk afspeelde op het middenveld.

Tijdens de rust werd er driemaal gewisseld aan de kant van de Kerkradernaren; Daryl Werker kwam voor Frederic Ananou, Daniel de Silva kwam voor Farshad Noor en Mitchel Paulissen kwam voor David Boysen.
Vijf minuten na de rust leidde een combinatie tussen Paulissen en Rosheuvel bijna tot de 0-1, maar doelman Kuszczak stopte de inzet van de rappe buitenspeler. Kort hierna was Paulissen zelf dreigend met een schot, maar miste het doel. Na 59 minuten spelen verliet Adil Auassar het veld voor de van de Roda JC-jeugd afkomstige Danny Stassar. In de 66e minuut voorkwam Benjamin van Leer een achterstand, nadat Maghoma oog in oog kwam te staan met de Roda JC-goalie.
Na 74 minuten spelen kwam Tim Blättler in het veld voor Nestor Mytides en Mikhail Rosheuvel stond zijn plaats af aan Santiago Palacios. Twee minuten later was er een kopkans voor Donaldson. Er waren ook nog enkele speelminuten weggelegd voor Kahraman Demirtapa, welke in de 78e minuut in het veld kwam voor aanvoerder Tom van Hyfte. Tien minuten voor tijd voorkwam Daryl Werker met een nuttige ingreep een Engelse voorsprong.