Hoogste groei in een eerste halfjaar sinds het begin van deze eeuw. Dat meldt CBS.

 

 

De Nederlandse bevolking is in de eerste helft van 2016 met 43 duizend personen toegenomen, waarvan 35 duizend door migratie. Het is de hoogste groei in een eerste halfjaar sinds het begin van deze eeuw. Dat meldt CBS.

In de eerste zes maanden van 2016 schreven 99 duizend immigranten zich in bij een Nederlandse gemeente. Dat waren er 17 duizend meer dan in de eerste helft van 2015, en meer dan ooit in een eerste halfjaar door CBS gemeten is. Er emigreerden 64 duizendmensen, ongeveer evenveel als een jaar eerder. Het migratiesaldo kwam daarmee uit op 35 duizend.

Natuurlijke aanwas speelde een veel kleinere rol in de groei, maar was met 7,5 duizendwel hoger dan in de eerste zes maanden van vorig jaar (5 duizend). Er werden wat meer kinderen geboren en er overleden wat minder mensen. De natuurlijke aanwas is nog altijd relatief laag, maar lijkt na een dieptepunt in 2015 nu weer wat toe te nemen.

Lees verder https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/31/hogere-bevolkingsgroei-door-migratie

 

Geef een reactie