Oefenwedstrijd van 7 augustus UOW ’02 – OVCS 4-0 (2-0)

Zondag 7 augustus  speelde de kersverse 2e klasser UOW ’02 na een 5-tal goed opgebouwde trainingen o.l.v. trainer Wim Zagar haar 1e oefenwedstrijd tegen het in de 4e klasse C spelende OVCS.

In de eerste fase van de wedstrijd, waren de teams aan elkaar gewaagd en moest UOW ’02 spelend met enkele jonge debutanten uit de eigen jeugd en met Jacky Wijnants uit het 2e team, die een uitstekend debuut maakte als rechter vleugelverdediger. Enkele spelers genieten nog van een welverdiende vakantie en zullen de komende weken instromen.

Het was ook Jacky Wijnants die, na een goed opgebouwde aanval over de rechterkant in de 24e minuut, een prima voorzet afleverde, welke door spits Stijn van Rhenen goed werd afgewerkt: 1-0

In de 35e minuut was het Bruce Rutjens die na een prima aanval vakkundig de 2-0 liet aantekenen.

Na rust, beide teams hadden veel gewisseld, was het UOW ’02 dat diverse kansen creëerde, maar de afwerking liet nog te wensen over. Zo was Ronald Geuskens enkele keren in een goede scoringspositie, maar hij verzuimde nog de goed opgebouwde aanvallen  af te werken of de doelman van OVCS redde bekwaam.

In de 53e minuut was het weer Bruce Rutjens die de iets te ver voor het doel staande goalie van OVCS met een prachtige lob in de verre hoek passeerde: 3-0

De eindfase was helemaal voor UOW ’02 met enkele goede aanvallen en prima uitgespeelde kansen. Uit een schitterende aanval was het Joeri Pelzer die in de 85e minuut de breedtepass van Ronald Geuskens verzilverde en de eindstand bepaalde: 4-0

Voor zowel UOW ’02 als OVCS een prima oefenwedstrijd onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Mike Janssen, die de teams de kans gaf om lekker te voetballen in  het sportieve duel.

Tevens was het een goede start van het nieuwe seizoen.

Zondag 14 augustus ’16 speelt UOW ’02  een uitwedstrijd bij SV Simpelveld en daarna volgen nog 3 bekerduels tegen sterke tegenstanders die het team van Hoofdtrainer Wim Zagar nodig zal hebben om op 4 september goed voorbereid aan de competitie te kunnen starten tegen het sterke team van  De Ster uit Stein.