Het COA heeft het gemeentebestuur van Brunssum laten weten dat tot nader order geen nieuwe bewoners zullen worden gehuisvest in de noodopvang in Brunssum. Alle bewoners zijn inmiddels verhuisd naar reguliere opvanglocaties van het COA elders in het land. Het aantal mensen wat asiel aanvraagt in Nederland is de afgelopen weken verminderd. Daarom heeft het COA aan de gemeente  laten weten dat de opvanglocatie voorlopig niet gebruikt zal worden. De locatie blijft wel tot 1 december voor opvang beschikbaar voor het geval het aantal mensen dat asiel aanvraagt weer toeneemt. Tot dat moment wordt het pand op de gebruikelijke wijze beheerd.

Noodzaak opvangplekken

Het COA reageert in algemene zin als volgt. “Alhoewel er op dit moment minder mensen asiel aanvragen in Nederland dan verwacht, wil het COA niet achterover leunen. De noodzaak voor nieuwe opvangplekken blijft onverminderd groot. Het COA wil hiermee voorkomen dat als de instroom plotseling zodanig toeneemt, het COA geen toevlucht meer hoeft te nemen tot crisisnoodopvang in bijvoorbeeld sporthallen.”

Meer Lezen: https://www.brunssum.nl/bestuur_en_organisatie/nieuws_en_actualiteit/Nieuwsberichten/Noodopvang_Brunssum_voorlopig_leeg

Foto Lucho Carreno

Geef een reactie