STERK GELIJKSPEL RODA JC KERKRADE TEGEN AJAX; 2-2 IN AMSTERDAM

 

Roda JC Kerkrade speelt in Amsterdam met 2-2 gelijk tegen Ajax. Twee keer voorsprong door Dolberg maar Auassar en Van Hyfte trekken de stand gelijk.

De openingsfase van de wedstrijd leek sterk op de vorige editie van Ajax – Roda JC. Na een aantal hachelijke momenten voor het doel van Benjamin van Leer, was het al na acht minuten raak. Dolberg kopte een voorzet van Klaassen tegen de touwen: 1-0 voor de Amsterdammers. Lang kon Ajax niet genieten van de voorsprong. De van Panathinaikos- gehuurde Ajagun stuurde Boysen de diepte in, die op zijn beurt Auassar oog-in-oog zette met doelman Cillessen. Auassar schoof de bal met de binnenkant van zijn voet in het doel en tekende voor zijn tweede treffer in Kerkraadse dienst: 1-1.

Ajax leek de draad even kwijt te zijn na de gelijkmaker en hier profiteerde David Boysen bijna van, was het niet dat verdediger Riedewald ternauwernood wist in te grijpen. Ajax kreeg tien minuten voor rust een aantal kleine mogelijkheden via Dolberg en Klaassen, maar doelman Van Leer stond zijn mannetje. Uiteindelijk moest hij toch zijn meerdere erkennen in Dolberg. De 18-jarige Deen werkte een voorzet in de 44e minuut knap binnen: 2-1 voor Ajax.

De eerste mogelijkheid na rust was voor Ajax. Gudelj probeerde het met een afstandsschot, maar Van Leer klemde de bal. Na 57 minuten spelen was Roda JC dichtbij de gelijkmaker. De mee opgelopen Ananou zette voor, maar Adil Auassar kwam één teenlengte te kort. In de tegenstoot was invaller Younes met een fraaie actie dichtbij de 3-1, maar zijn inzet ging voorlangs. Twee minuten later keerde Benjamin van Leer een inzet van Gudelj. Na 62 minuten spelen gingen de handen op elkaar voor Dolberg, welke de twee Ajax doelpunten voor zijn rekening nam. Hij werd afgelost door de van Chelsea-gehuurde Traoré.

Bij Roda JC werd Martin Milec vervangen door Roel Brouwers. De Limburger was direct belangrijk voor Roda JC, want met zijn eerste balcontact hield hij een inzet van El Ghazi van de lijn. De ingevallen Traoré was enkele minuten na zijn invalbeurt dichtbij zijn eerste treffer in dienst van de Amsterdammers, maar zijn inzet belandde in het zijnet. Na 75 minuten spelen was er een grote kans voor Rosheuvel. Na een fraaie combinatie met Tom van Hyfte zag de rappe buitenspeler zijn inzet nét naast het doel gaan. Farshad Noor was enkele ogenblikken later gevaarlijk met een afstandsschot. Tien minuten voor tijd Ajax een mogelijkheid via Younes, maar zijn inzet ging enkele centimeters over het doel. In de tegenstoot kreeg Roda JC een vrije trap na een overtreding op Ard van Peppen. De vrije trap werd perfect aangesneden door Auassar en niemand minder dan Tom van Hyfte kopte de 2-2 eindstand tegen de touwen.

Tekst Roda JC

Geef een reactie