Roda JC Kerkrade verliest in de derde speelronde van Vitesse met 0-1. Lewis Baker scoort in de 22 minuut de enige treffer

Na twee keer een gelijkspel had Roda JC Kerkrade zaterdagavond haar zinnen op een overwinning op Vitesse gezet. Het opent met aantrekkelijk aanvalspel via de flanken en heeft direct kansen op de voorsprong. Abdul Ajagun speelt op rechts de opkomende Martin Milec aan die voorzet op Mika Rosheuvel die de bal maar net mist. Een minuut later is het Rosheuvel die op links met een geplaatst schot keeper Room wil verrassen, maar de bal net naast ziet gaan. Rechtsvoor komt weer Milec vrij die Auassar inspeelt, het schot direct op doel sorteert geen effect, Room blokt de aanval.

Aan de andere kant is het Kashia die van achteruit met een lange pass Van Wolfswinkel aanspeelt. Door een blok op Roel Brouwers kan Baker de doorgeschoten bal oppikken en alleen op Benjamin van Leer af gaan. Met een droge schuiver wordt de Kerkraadse keeper in de rechter benedenhoek verrast, 0-1.

Vroeg in de tweede helft mag Rosheuvel door de Arnhemse defensie snijden en op doel schieten. Weer heeft Room een redding in huis. De resterende corner levert niks op. Ook Van Leer moet vol aan de bak op schoten van Van Wolfswinkel en Zhang. Van Hyfte passt op Auassar, zijn schot gaat hoog over. In de 84e minuut wordt een schot van Auassar net buiten de zestien met de hand geblokt door Van der Werff, op straffe van een gele kaart. Auassar ziet zijn vrije trap net naast gaan.

Tom van Hyfte stuurt Adil Auassar diep in de zestien. Zijn voorzet komt bij de vrijstaande Nestor Mytides die zijn inzet van de paal terug het veld in ziet kaatsen. De gelijkmaker valt niet. Roda JC Kerkrade verliest in haar derde wedstrijd van het seizoen met 0-1 van Vitesse. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Willem II, twee weken later is er een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

www.rodajc.nl

Geef een reactie