Openingsvoorstelling 26e Festival Cultura Nova, grote openluchtvoorstelling!

 

 

Openingsvoorstelling 26e Festival Cultura Nova, grote openluchtvoorstelling! / Nederlandse première

Het befaamde Spaanse spektakelgezelschap La Fura dels Baus opent het 26e festival Cultura Nova in Heerlen. Op en rond het Burg. van Grunsvenplein wordt de grote openluchtvoorstelling ‘Aphrodite en het oordeel van Paris’ uitgevoerd. Deze Griekse mythe handelt over macht, hebzucht, jaloezie en verleiding. Allemaal ingrediënten die ook nu nog in onze wereld leiden tot vertwijfeling, afgunst, twist en zelfs oorlog.

La Fura dels Baus is geen onbekende voor Cultura Nova. Enkele van hun meest spraakmakende voorstellingen als ‘mtm’, ‘Manes’ en ‘xxx’ waren eerder te zien tijdens het festival. Het is voor de eerste keer dat het Catalaanse gezelschap Cultura Nova opent. Onder leiding van regisseur Pera Tantiñá ontvouwt zich de Griekse mythe tot een groots beeldend theatraal spektakel. Het is een aanklacht tegen geweld en oorlog en een oproep tot verdraagzaamheid en vrede, maar ook tot innerlijke vrede van de mens. De menselijke factor kan juist hoop en kracht geven en het verschil maken! Samen met de artistieke en technische ploeg van La Fura dels Baus spelen ruim 80 amateurspelers uit Parkstad en de rest van Limburg mee aan dit grootse openingsspektakel van Cultura Nova.

Meer informatie:https://www.facebook.com/events/138862546542789/

www.culturanova.nl

 

 

 

Foto La Fura dels Baus

14040142_1237838746235606_3965246541827355852_n

Geef een reactie