Feestelijke heropening van de nieuw ingerichte etages 1, 2 en 3 van SCHUNCK* Glaspaleis

 

Met een Boekenmarkt op het Pancratiusplein, de opening van de nieuw ingerichte bibliotheek in het Glaspaleis en de virtuele performance C.ap.e. Drop-Dog van CREW -Eric Joris.

Een ontmoeting van oude en nieuwe media!

 

Feestelijke heropening van de nieuw ingerichte etages 1, 2 en 3 van SCHUNCK* Glaspaleis, met een divers programma van traditionele printmedia tot digitale en nieuwe media: van A naar Z en – ook! – van 0 tot I. Met 3D-printing, virtual reality experiences, workshops voor de kids en natuurlijk de jaarlijks terugkerende SCHUNCK* boekenmarkt op het Pancratiusplein.

Op zaterdag 3 september kunt u vanaf 10.00 uur als vanouds genieten van de traditionele boekenmarkt op het Pancratiusplein, met oude en nieuwe boeken, prentenboeken, informatieve boeken, romantische boeken, spirituele boeken, strips en meer, voor jong en oud, voor elke beurs. Met méér dan 30 marktkramen!

pancratiusplein_boekenmarkt-192x192

Uitnodiging opening bibliotheek Glaspaleis

Na een periode van hard werken is SCHUNCK* bibliotheek getransformeerd naar een ruimte waar ontmoeten, kennismaken, ontdekken, verblijven, leren en informeren centraal staan. We zijn trots op deze inspirerende plek en willen dat graag met u delen.

Wij nodigen u daarom van harte uit om een kijkje te komen nemen in de vernieuwde bibliotheek in SCHUNCK* Glaspaleis. Het wordt een feestelijke dag waar van alles te zien en te beleven valt. Zo kunt u kennismaken met nieuwe media zoals 3D-printing en virtual reality. Om 12.00 uur wordt de bibliotheek officieel geopend. U bent hiervoor van harte welkom.

Bibliotheekvloer21-192x192

En omdat het feest is, ontvangt elke bezoeker gratis een attentie!

C.a.p.e. Drop-Dog: poëzie in de derde dimensie

Speciaal voor de feestelijke heropening van de nieuw ingerichte bibliotheek en in het kader van de interactieve tentoonstelling SPIELEREI, presenteert SCHUNCK* tijdens Cultura Nova de nieuwe multimediavoorstelling C.a.p.e. Drop-Dog van CREW-Eric Joris.

Zet een virtual reality-bril op en beleef poëzie in de derde dimensie! C.a.p.e. Drop-Dog is een virtuele performance van het Brussels collectief CREW, geïnspireerd door twee teksten van de Nederlandse dichter en schrijver Tonnus Oosterhoff. Hoogstaande technologie dompelt u onder in een andere wereld en plaatst u middenin twee korte verhalen. Deze 360° omgeving kunt u niet alleen lezen maar ook ‘aan den lijve’ ervaren. De combinatie van kijken, lezen, horen en bewegen heeft een impact op de leeservaring en laat u tegelijk in twee verschillende werelden ronddwalen. Ideaal voor techneuten met een hart voor lyriek.

Zaterdag 3 september van 12.30 tot 17.00 uur, iedere 20 minuten voor 3 personen per keer.

Zondag 4 september van 12.00 tot 17.00 uur, iedere 20 minuten voor 3 personen per keer.

Kosten: € 4,00

Reserveren via c.a.p.e@schunck.nl of 045-5772200.

www.schunck.nl

Foto Lucho Carreno en Schunck

Geef een reactie