Het tweede seizoen voor mij als trainer van v.v. de Leeuw. Vorig seizoen zijn we knap op een gedeelde 3e plek geëindigd, nadat we de 3e periode hadden gewonnen. Helaas hebben we het vervolgens in de nacompetitie niet gered om te promoveren. Terugkijkend naar vorig seizoen mogen we echter meer dan tevreden zijn. Nadat we gestart waren aan het seizoen, met een 7-tal nieuwe voornamelijk jonge spelers. Hebben we in de beginfase van de competitie, een aantal onnodige verliespunten geleden. Het team moest zichtbaar aan elkaar wennen en aan de manier van voetballen. De jonge onervarenheid speelde daarbij in sommige wedstrijden nog een te grote rol.

Gelukkig wierp op een gegeven moment de manier van voetbal willen spelen, `verzorgd en aanvallend` voetbal zijn vruchten af. Doelpunten werden er rijkelijk gemaakt vorig seizoen, de teller stopte aan het eind van het seizoen op 82 gemaakte doelpunten. De laatste 14 competitiewedstrijden werden er niet meer verloren en het gehele seizoen zijn we thuis ongeslagen gebleven. Dit opgeteld was het een erg mooi debuutjaar voor mij als trainer.

Rob Pierik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het 2e seizoen hoopt de trainer, de stijgende lijn die vorig seizoen is ingezet gelijk te pakken te hebben. We hebben ons kwalitatief versterkt en hebben meer ervaring binnen het team gekregen t.o.v. vorig seizoen. Met 19 selectiespelers is het van belang één team te blijven, waarin teleurstellingen individueel en onderling goed opgepakt dienen te worden. Twee belangrijke doelstellingen zullen zijn dat we minder tegendoelpunten incasseren en ervoor zorgen dat we tegen de `kwalitatief wat mindere ploegen` minder punten laten liggen dan vorig seizoen. Als we dat voor elkaar krijgen, zouden we in ieder geval weer bij de eerste 3 plaatsen kunnen eindigen.

We krijgen echter een loodzwaar programma aan de start van de competitie, welke niet gemakkelijk zal worden. Een goede start is belangrijk, zodat we niet gelijk achter de feiten aanlopen. Er zijn 3 ploegen uit de 3e klasse bij ons in de competitie toegevoegd, wat maakt dat we er weer een paar beduchte concurrenten bij hebben gekregen.  Kijkend naar de voorbereiding is het vertrouwen er zeer zeker, maar hebben we door blessures, werk en vakanties nog geen enkele keer met een complete selectie kunnen spelen.

Kortom een trainer die met vertrouwen de competitie tegemoet ziet, het leeft nu al binnen de groep om iets moois neer te gaan zetten dit seizoen. We hopen ook weer op alle steun van de supporters dit seizoen, waarbij wij alles zullen geven om promotie proberen af te dwingen en de Leeuw sinds lange tijd weer terug in de 3e klasse te brengen.

Rob Pierik, Hoofdtrainer vv De Leeuw

Foto vv De Leeuw

 

 

Geef een reactie