Iedere week een interview met inwoner/ster van de gemeente Heerlen,

deze week Hannie Heine – van Dartel

EEN MAAL SERIOUS  REQUEST IS NIET VOLDOENDE OM HEERLEN WEER OP DE KAART TE ZETTEN!

Wie is Hannie Heine ?

Geboren op 03 -06-1955 te Eindhoven en op haar 3e levensjaar verhuisd met haar ouders naar Heerlen , waar zij nog steeds woonachtig is.  Gehuwd met Jo Heine en samen hebben zij een dochter Gaby van 26 jaar. Opleiding Atheneum A en diverse opleidingen. Beroep onderneemster, Begonnen met werken bij  AMRO bank ( 3 jaar ) . Daarna 10 jaar bij de gemeente bedrijven in Heerlen , gas-water en licht. Dan gemeente Heerlen 3 jaar bij afdeling onroerend goed en daarna werkzaam op de markt waar ik via mijn man Jo terecht ben gekomen en dat doe ik tot op de dag van vandaag ( ruim 30 jaar ) nog steeds.

Naast Uw werkzaamheden heeft U nog vele functies.

Klopt, ik ben in 1996 gekozen tot voorzitter van Centrale Vereniging Ambulante Handel Limburg. (CVAH ) en op 14 maart 2016 ben ik tijdens congres  gekozen tot lid centraal bestuur van CVAH. Ook ben ik actief als adviseur marktcommissie van de gemeentes : Maasbracht , Venlo , Landgraaf , Sittard/Geleen / Born en Roermond. En lid van de marktcommissies Heerlen en Maastricht. Daarnaast heb ik zitting in commissie bestuur en dienstverlening alsook in commissie leefomgeving. En vice- voorzitter bij de wijkvereniging KCC`13.

En dan is er ook nog Uw politieke loopbaan.

Ik ben lid geworden van het CDA omdat hun standpunten en programma mij erg aanspraken. Bij de gemeenteraad verkiezingen in 1998 werd ik voor het eerst op de lijst gezet in mijn gemeente Heerlen en werd met voorkeurstemmen gekozen als lid van de gemeenteraad. Dus sinds 14 april 1998 zit ik in de gemeenteraad van Heerlen. En ik doe het werk als gemeenteraadslid met enorm veel plezier.

Waarom bent U in de politiek gegaan ?

Op de markt komen vaak mensen naar mij toe die hun problemen vertellen en om advies vragen. Mijn drive is dan ook om deze mensen te helpen. Daarnaast kan ik mij zoals eerder medegedeeld goed vinden in de standpunten van mijn politieke partij , het CDA in Heerlen.

Alles bij elkaar een druk leven ?

Dat kun je wel stellen. Maar als je plezier hebt in de zaken die je doet is dat geen probleem een dag heeft tenslotte 24 uur. En wat is er nu mooier om mensen proberen te helpen. Doelen stellen in het leven is toch niet verkeerd !

Onderneemster of politica ?

Beiden, het een gaat goed samen met het ander. Dat heb ik al eerder verteld. En gezien de enorme terug gang van de bezoekers aan de markt in Heerlen en het omzetverlies wat hierdoor is ontstaan zal ik nog wel tot latere leeftijd moeten blijven werken , maar is voor mij geen probleem. Het mooiste is natuurlijk om dit te combineren met mijn in de politiek.

hh

Wat vind U van het politieke klimaat in Heerlen ?

Persoonlijk vind ik dat Heerlen een linkse stad is geworden . Sociaal en cultuur staan hoog in het vaandel en dat is ook goed zo. Ik vind dat wethouder Peter van Zutphen goed werk verricht. Maar voor de ondernemers in Heerlen wordt te weinig gedaan . Terwijl zij ook een belangrijke rol kunnen/moeten spelen binnen Heerlen. Maar in het huidige college zit geen enkele wethouder met een achtergrond als ondernemer en dat vind ik een gemis. De ondernemers worden vergeten.

Hoe ziet U de toekomst van de stad Heerlen ?

In mijn ogen zal deze heel moeilijk worden. Alles is afhankelijk of het Maankwartier een succes wordt. Er is veel kritiek op het Maankwartier maar toen er 11 – 12 jaar geleden besloten werd tot de bouw van het Maankwartier was de economische situatie veel beter . En was het toen der tijd ook goed om in de stad te gaan vernieuwen. Alleen de tijden zijn enorm veranderd en dat kon niemand aan zien komen. Ik hoop dat Maankwartier een succes gaat worden! Maar men zal nog vele belangrijke beslissingen dienen te nemen.

Waar denkt U dan aan ?

Wat gaat er gebeuren met Schinkelkwartier nu de Primarkt niet naar Heerlen komt. Slopen ?  Ikzelf ben van mening sloop het en maak er een mooi stadspark van, in mijn ogen veel beter als die leegstaande kolos die nou niet bepaald uitnodigend is. En het parkeerbeleid, de mensen blijven weg door de hoge parkeertarieven. Maar pak het aan, er zijn voorbeelden genoeg waar verlagen of zelfs niet betalen voor het parkeren heel goed werkt.  Laat de markt weer terug komen op de plek waar het altijd heeft gestaan , centraal in Heerlen op het marktplein een plek die iedereen weet te vinden , ik weet niet hoe lang de huidige situatie houdbaar is met name voor de mensen die er hun brood moeten verdienen, ook zij zien de omzetten achteruit gaan. Nee geen goede ontwikkeling. De eigenaren van de winkelpanden verplichten om onderhoud te plegen aan de gebouwen , mooie schone panden is uitnodigend voor het winkelende publiek. En wat te denken van onze trots de Royal , aangekocht door de gemeente Heerlen , wat gaat hiermee gebeuren ?

Veel punten , welke rol kan het CDA hierin spelen ?

Ik hoop dat het CDA na de gemeenteraad verkiezingen deel kan nemen aan een coalitie want dan kun je mee sturen, als oppositie is dit niet altijd mogelijk.

vr_logo_whitebg_nl[1]

En nu :

 1. Karakter ?

Strijdlustig , eerlijk, gedreven .

 1. Levensmotto ?

Door blijven gaan met alles wat je doet. Dan blijf je gezond.

 1. Bewondering voor ?

Collega`s op de markt die ondanks de slechte tijd zoveel moeite moeten doen om te overleven.

 1. Spijt van ?

Nee van niets. Ik heb al mijn beslissingen bewust genomen.

 1. Angst voor ?

De toekomst. Vandaag weer de aanslagen in Brussel het komt steeds dichter bij. De rust is voorbij  er ontstaat wantrouwen en mensen gaan steeds meer achter de voordeur leven.

 1. Trots op ?

Bestuur CVAH Limburg waar ik 20 jaar voorzitter van ben , de bestuursleden en wat wij gezamenlijk bereikt hebben.

 1. Ik krijg inspiratie van .

Van de mensen die met hun problemen naar mij toekomen!

 1. Wat zou U absoluut nog eens willen doen ?

Met de collega`s van de markt , gezamenlijk, midden in het centrum , bij de winkels , ons werk te mogen doen.

 1. Met de kennis van nu wat zou anders doen ?

Niets!

 1. Slechte eigenschap ?

Ik praat veel te snel. Lachend : Als mensen niet te lang willen vergaderen geven zij advies om mij het woord te laten voeren , dan zijn we sneller klaar.

 1. Etentje of avondje stappen ?

Etentje.

 1. Boek –  film of muziek?

Film, maar ik lees ook graag alleen ontbreekt mij de tijd.

Tot slot , waar zien wij U over 10 jaar ?

Nog steeds op de markt , wij zullen door deze slechte tijden veel langer moeten doorwerken, maar mijn buurman op de markt is 83 jaar en staat er nog steeds en natuurlijk hoop ik daarnaast politiek actief te zijn.

Foto’s Lucho Carreno

Geef een reactie