FC HOENSBROEK VERRAST MET OVERWINNING OP BSV LIMBURGIA/KAMERLAND

FC Hoensbroek 1 – BSV Limburgia/Kamerland 1: 2-1(0-1)

Scoreverloop: 21e min. 0-1 Olaf Mazier, 49e min. 1-1 Glenn Biesmans en 58e min. 2-1 Jochen Hahnraths.

FC Hoensbroek heeft met het nodige fortuin zijn 1e competitiewedstrijd in winst weten om te zetten. BSV Limburgia verzuimde in een vroeg stadium van de wedstrijd de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. De ploeg uit Brunssum kreeg hiervoor uiteindelijk de rekening gepresenteerd.

De gastenploeg van trainer Michel Haan kwam voortvarend uit de startblokken. Zo stond Olaf Mazier al binnen 5 minuten oog in oog met doelman Kay van Eijk van Hoensbroek. De Hoensbroek-goalie redde echter fraai. Een minuut later was het gasten-verdediger Marcel Velraeds, die in kansrijke positie slechts naast kopte. Aan de overzijde dacht Feddo Mobers zijn ploeg op voorsprong te kunnen zetten. Maar Justin Winkens was de spits van Hoensbroek net te slim af en keerde tijdig. Na een kwartier spelen leek de gastenformatie alsnog op voorsprong ter komen. Maar wederom was het van Eijk, die met een katachtige reflex redding bracht op een kopbal van Jeffrey Arents.  Maar ook Hoensbroek was dicht bij de openingstreffer. Een diepe bal van Christiaan Meurders op Robert Wijnen kon door gasten-doelman Randy van Haren maar ternauwernood gekeerd worden.  Enkele tellen later was de 0-1 wel een feit. Een vrije trap van Tom Lagerwaard werd door Olaf Mazier listig binnengekopt.

Trainer Roger André was niet tevreden over het matige optreden van zijn  ploeg en greep vlak voor de thee en in de pauze in. Met Randy Quaedackers en Glenn Biesmans bracht hij 2 verse krachten binnen de lijnen. En beide spelers lieten zich in de 2e helft ook meteen gelden. Amper 4 minuten in het veld was het Glenn Biesmans, die na een prima aanval via Robert Wijnen en Feddo Mobers de bal prachtig binnen legde, 1-1. Niet veel later was ook Randy Quaedackers tot tweemaal toe dicht bij een treffer. Eerst gleed hij in kansrijke positie uit, waardoor hij zijn prima kans in rook zag opgaan. Niet veel later was diezelfde Quaedackers  op aangeven van Feddo Mobers iets te wild in zijn afwerking, waardoor  zijn schot slechts voorlangs ging. Enkele minuten later stond toch de 2-1 voor FC Hoensbroek op het scorebord. Een vrije trap van Jochen Hahnraths werd door Randy van Haren volledig verkeerd ingeschat, waardoor de voorspong voor de gastheren en feit was. Met nog ruim een kwartier op de klok het sein voor de ploeg uit Brunssum om nog en tandje bij te schakelen. Maar het was de uitblinkende doelman Kay van Eijk, die 2 prima kansen voor Johna Remeeus en Olaf Mazier  prachtig onschadelijk maakte. In blessuretijd leek de verdiende gelijkmaker er alsnog aan te komen. Maar wederom was het geluk niet aan de zijde van BSV Limburgia. Nu bracht de paal redding op een kopbal van Justin Winkens.

Hoensbroek-trainer Roger André was natuurlijk in zijn nopjes met de overwinning: In de 1e helft waren we te pathisch en leek mijn ploeg te veel respect te hebben voor BSV Limburgia. Met gemak hadden we zomaar met 0-3 achter kunnen staan, maar bleef het tot aan de pauze gelukkig slechts 0-1. Er was dus nog niks verloren en dit heb ik mijn ploeg ook op het hart gedrukt. Met 2 verse krachten begonnen we prima aan de 2e helft, wat uiteindelijk in een gelukkige overwinning resulteerde.

Collega-trainer Michel Haan was duidelijk not amused:  We hadden de wedstrijd al in een vroeg stadium in de pocket kunnen hebben. Doelman Kay van Eijk hield Hoensbroek met een paar prachtige reddingen in de race. We begonnen vervolgens veel te slapjes aan de 2e helft  en kregen hiervoor de rekening gepresenteerd. Op het einde hebben we het nog geprobeerd, maar zat het ons ook niet mee.