Wedstrijdverslag Passart-VKC – Sylvia (1-1)

Zondag 4 september stond er met een uitwedstrijd tegen Passart-VKC de eerste competitiewedstrijd voor Sylvia op het programma. Beide ploegen speelden vorig seizoen nog tegen elkaar in de 5e Klasse, waarin Sylvia het kampioenschap behaalde en Passart-VKC via de nacompetitie promotie wist af te dwingen. Zodoende troffen de clubs elkaar zondag wederom in competitieverband, nu in de 4e Klasse B.

Met aan beide kanten enkele nieuwe spelers was het vooraf lastig in te schatten hoe de verhoudingen tussen deze teams zouden liggen. Vanaf de eerste aftrap leken de intenties van beiden duidelijk. Passart-VKC koos ervoor om Sylvia op eigen helft te laten opbouwen en pas op eigen helft op te vangen om vandaaruit snel voor de uitbraak te kiezen. Sylvia probeerde door combinatiespel de aanval te kiezen, maar bleek met name in de eerste helft veel te slordig in de passing om het de tegenstander lastig te maken. In de eerste 45 minuten was er aan Sylvia-zijde enkel een kansje voor Rick Schmitz te benoemen, dat echter onbenut bleef. Aan de andere kant verscheen Passart-VKC wel enkele malen dichter bij het doel van Sylvia. Halverwege de 1e helft resulteerde één van de uitbraken van de thuisclub, na balverlies in een Sylvia-aanval, in een doelpunt en een voorsprong in de rust.

Na de rust maakte de ploeg uit Landgraaf een gretigere indruk dan in de eerste helft. Er werd nu geprobeerd de tegenstander sneller onder druk te zetten. Dit leidde tot een spelbeeld waarbij Sylvia meer in balbezit kwam op de helft van de tegenstander. Tot grote kansen leidde dit echter lange tijd niet.  Het waren slechts enkele schoten van afstand, die allen precisie mistten. Een opvallend moment vond er plaats zo’n 20 minuten voor het eind, toen ingevallen spits Rick Borjans zijn directe tegenstander in een duel te sterk af was en leek doorgebroken, maar neergelegd werd op de rand van het zestienmetergebied. Tot veler verbazing besloot de scheidsrechter echter een vrije trap aan Passart-VKC toe kennen. De 1-0 leek zo lange tijd ook de eindstand te blijven. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd was het echter Guido Caubo die uit een hoekschop van Leon Logister de gelijkmaker binnenkopte.

Niet lang na de 1-1 was het Passart-VKC dat alsnog met de winst er vandoor leek te gaan. Een steekballetje het zestienmetergebied in werd afgemaakt door de ingevallen Passart-VKC-spits, echter bleek hij dit vanuit een buitenspelpositie te doen, zo oordeelde de scheidsrechter. Niet veel later klonk het eindsignaal van de wedstrijd, waardoor beide ploegen een punt overhielden aan hun rentree in de 4e Klasse.