KVC Oranje opent met overwinning Oude bekenden in Meers

 

 

 

Havantia en KVC Oranje hebben elkaar in het verleden op voetbalgebied zelden of nooit getroffen. De oude rotten bij de twee clubs konden zich in ieder geval geen onderlinge confrontatie voor de geest halen. Toch bleken beide clubs een gemeenschappelijke noemer te hebben. Trainer Jo Gorissen van de club uit Meers, Havantia, heeft een KVC-verleden. Hij speelde een paar decennia geleden samen met o.a. Hein Vienerius, nu assistent-trainer van de hoofdmacht van het andere oranje uit Kerkrade. Beide mannen maakten in die periode ook deel uit van een vriendenteam met onder meer Mikel Jennes en Pierre en Wim Blättler, ook mannen met een verleden bij KVC Oranje.

Nu speelden beide clubs dus tegen elkaar. Het duel aan de boorden van de Maas, in het pittoreske Meers, eindigde nu in een 4-1 zege voor de bezoekers uit Kerkrade.

KVC Oranje kwam als beste uit de startblokken. Van meet af aan werd druk gezet op de defensie van  Havantia en daar had die ploeg het moeilijk mee. Al snel had dit ook consequenties voor de score. Eerst draaide Joey Niesters een vrije trap met zijn linker langs de zwart-witte thuisclubmuur, doelman Richard Houben kansloos latend: 0-1. Even later was het opnieuw raak. Doelman Lars van der Weide leverde een lange dieptepass af. Die werd met het hoofd verlengd door Mitchel Flecken en Rens Erens kon afronden: 0-2.

Naarmate het eerste bedrijf vorderde slaagde Havantia erin meer evenwicht in het duel te brengen. De ploeg van Jo Gorissen werd echter zelden gevaarlijk. Het dichtst bij de aansluitingstreffer was Rik Hoogers. Zijn pegel van zo’n 25 meter ging echter net over de veste van Lars van der Weide.

Direct na de thee kroop KVC Oranje tot drie keer toe door het oog van de naald. Een inzet van Rik Hoogers eindigde in armen van goalie Lars van der Weide, terwijl invaller Bas Clemens zijn inzet door diezelfde doelman tot hoekschop verwerkt zag. Het zat de thuisclub ook niet mee. Rik Hoogers leek alsnog doel te treffen, maar nu eindigde zijn inzet via de vingertoppen van de KVC-doelman op de paal.

De eerste gevaarlijke aanval van de bezoekers in de tweede helft leverde wél resultaat op. Rens Erens kapte op links zijn tegenstander uit en leverde een voorzet op maat af richting invaller Roy Gorissen. De van FC Kerkrade-West overgekomen aanvaller omspeelde doelman Richard Houben van de thuisclub en rondde bekwaam af: 0-3.

Even leek de thuisclub terug in de wedstrijd te komen toen, amper één minuut na de 0-3, Erik Paulissen met een pegel van afstand Lars van der Weide kansloos liet: 1-3. Weer twee minuten later echter kreeg de nieuwe hoop bij de zwart-witten een knauw, omdat scheidsrechter Coolen Twan van der Woude na een tackle op de sterk acterende Brian Bovens rood gaf. Daarna vloeiden de krachten bij Havantia langzaam maar zeker weg. KVC Oranje scoorde nog één keer. Rictchie Vienerius tekende na een assist van Joey Niesters voor de 1-4 eind

Foto Lucho Carreno

Geef een reactie