Vandaag heeft UOW’02 bewezen dat het de 2e klasse aankan!

 

 

Na de zomerstop, oefenwedstrijden en de eerste bekerronde was vandaag de competitiestart voor 2de klasse nieuwkomer UOW’02. Op sportpark Ter Waerden was De Ster de eerste tegenstander van het seizoen. Op de mooie grasmat werd er net even na half 3 afgetrapt en nam UOW’02 meteen het initiatief. De eerste grote kans was echter voor De Ster. Een voorzet van rechts werd door een inglijdende UOW’02 verdediger tegen de eigen lat gewerkt. Even later viel er aan de andere kant een grote kans voor de UOW’02 te noteren. Een doorgeschoten bal werd gered door een uitlopende De Ster doelman en tot corner gewerkt. In de 20ste minuut kwam De Ster tegen de verhouding in op voorsprong. Een snel uitgevoerde aanval resulteerde erin dat 2 spelers van De Ster vrij voor UOW’02 doelman Ivo Spobeck opdoken. Deze kans werd bekwaam afgerond door Guillermo Kroon. UOW’02 liet zich niet van de wijs brengen en bleef met volledige inzet, lef en bij vlagen goed combinatiespel op zoek naar een doelpunt. Acht minuten na de openingstreffer kreeg UOW’02 een hoekschop aan de linkerkant van het doel. De strak genomen hoekschop van Mitch Vandegard werd bij de eerste paal snoeihard binnengekopt door Edwin van Els, 1-1. Tot aan de waren er kansjes voor beide teams maar gescoord werd er niet meer. Na de thee begon UOW’02 meteen weer fel zoals men het duel ook was begonnen. Echter trok De Ster al snel de regie naar zich toe en werden de gasten steeds gevaarlijker. In de 64ste minuut kreeg De Ster doelman de bal in de voeten maar verslikte zich in zijn eigen bewegingen. De bal belandde uiteindelijk bij UOW’02er Mitch Vandegard die de 2-1 voorsprong binnenschoof. Lang mocht UOW’02 niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten later stond namelijk al de 2-2 op het scorebord. Een vrijetrap op de helft van UOW’02, aan de linkerkant van het doel, werd eerst nog uit het strafschopgebied weggewerkt maar belande voor de voeten van een De Ster speler die raak schoot. Nu golfde het spel, in deze boeiende wedstrijd, nog meer op en neer met twee teams die beide voor de 3de treffer gingen. In de 83ste minuut frutselde UOW’02 invaller Dustin Krijnen, aan de linkerkant van het veld, de bal af van de tegenstander, zijn afgemeten voorzet werd door een ander invaller, Stijn van Rhenen, in het dak van het doel geschoten. De Ster zette hierna nogmaals aan maar dit resulteerde niet in een 3de treffer. In de blessuretijd kreeg UOW’02 nog een uitgelezen kans om de voorsprong te vergroten maar de gegeven penalty werd door Stijn van Rhenen niet benut. Hierna blies de leidsman op zijn fluitje voor het einde van de wedstrijd en kon het publiek constateren dat men een leuke wedstrijd had gezien en een UOW’02 dat het niveau van de 2de klasse aankan.

 

 

 

Geef een reactie