Hoofdmenu

HONDENPOEP IN DE TOP 3 VAN ERGERNISSEN

 

Hondenpoep is in Nederland een van de grootste ergernissen en staat in de top drie van de ergernissen onder burgers. Herkenbaar voor iedereen. Sommige hondenbezitters laten (willens en wetens) hun viervoeter poepen op trottoirs, op paden en op plekken waar kinderen spelen, en ruimen de poep vervolgens niet op. Dit veroorzaakt overlast en ergernis. Het is een kleine moeite om de poep op te ruimen.
Wij willen nogmaals de kleine groep hondenbezitters die de poep van hun hond niet opruimen attenderen op het volgende: u riskeert een boete wanneer u uw hond uitlaat op plaatsen waar dat niet is toegestaan en u de uitwerpselen van uw hond niet opruimt.

Binnen de bebouwde kom zijn voldoende hondenpoepbakken aanwezig, waarin u de opgeraapte uitwerpselen van uw hond kwijt kunt. U houdt hierdoor de openbare ruimte schoon en gunt de andere inwoners en gebruikers van het openbaar groen, en niet te vergeten de plantsoenendienst, een schone plek om te verblijven of om in te werken.

De gemeente krijgt nog te veel klachten over overlast van hondenpoep en loslopende honden. Voor iedere hondenbezitter nog een keer kort samengevat wat binnen de gemeente Simpelveld is geregeld:

 « (Vorig nieuwsbericht)