Zondag 11 september vindt het hoogtepunt van het feestweekeinde plaats. Prachtige schutterijen uit Nederland, België en Duitsland zullen door de Waubachse straten marcheren. Een unieke kans voor eenieder om niet alleen deze pracht en praal te aanschouwen, maar ook om de mooiheid van de verschillen tussen de culturen en tradities gade te slaan. 

OCHTENDPROGRAMMA
De dag begint om 09:00 uur met een Heilige mis in de St. Joseph Kerk te Waubach (Kerkstraat 31, 6374 HH, Landgraaf). De deelnemende verenigingen wordt hierbij verzocht om present te zijn met vaandelparade. Dit kan bij de inschrijving worden aangegeven. De Heilige mis wordt geleidt door Hulpbischop Mgr. de Jong. Na afloop van de mis wordt naar de feestlocatie gemarcheerd alwaar ontbijt zal worden geserveerd. Deelname is kosteloos. Na het ontbijt volgt om 10:30 uur het Presidenten schieten. De voorzitters van de verenigingen worden hiervoor uitgenodigd.

MIDDAGPROGRAMMA
Om 12:00 uur dienen de verenigingen zich aan te melden in de feesttent, waarna om 13:30 uur de opening zal plaatsvinden. Om 14:00 uur is de optocht door Waubach. De optochtroute is ongeveer 1.800 mtr . De route is Zilverschoon, Churchillstraat, Pastoor Scheeperstraat, Kerkstraat, Pastoor Welterstraat, Burg. Beckerstraat, Hovenstraat met defilé aan de nieuwe markt, Kerkstraat, Kloosterstraat, Europaweg, Kloosterstraat. Na de optocht zijn er om 15:30 uur de diverse schoonheids- en muziekwedstrijden. Het Koningsschieten begint om 16:30 uur. Hier mogen alle ambterende koningen van de diverse verenigingen aan mee doen. Om 19:30 uur wordt afgesloten met de prijsuitreiking. Terwijl er uiteraard de hele dag voor muziek in de tent wordt gezorgd.

Locatie: Feesttent Park ter Waerden Landgraaf
Wanneer: Zondag 11 September

 

Geef een reactie