Het seizoen 2016-2017 is pas 2 wedstrijdrondes oud. Toch geeft het steeds weer een lekker gevoel als je het eigen team bovenaan de ranglijst ziet bivakkeren. Zeker als je, zoals KVC Oranje, ver terug moet in het geheugen en de geschiedenis om een vergelijkbare ranglijst tevoorschijn te toveren. Zondag, na een eclatante 5-0 overwinning tegen Geulsche Boys, was het eindelijk weer eens zover. De ogen van oranje-wit flonkerden dan ook na afloop.

In de openingsfase was er van krachtsverschil tussen de beide teams geen sprake. De ploeg uit Geulle kreeg de eerste kans, misschien wel de grootste in het eerste bedrijf. Tjomme Dirks verscheen oog in oog met doelman Lars van der Weide van KVC Oranje. De kleine aanvaller had zijn vizier niet op scherp staan en schoot naast.

Even later liet Rens Erens aan de andere kant na om de 1-0 te laten aantekenen. Ook zijn inzet ging naast. Verder waren er nog 2 schoten van Joey Niesters die eveneens richting misten. Logische gevolg, een dubbelblanke ruststand.

Na de hervatting werd de bal al snel gebroken. Brian Bovens stuurde Joey Niesters op links de diepte in. Niesters zette voor en Ritch Vienerius zorgde voor de afronding: 1-0. Geulsche Boys was nog niet bekomen van de schrik, of de 2-0 lag al achter doelman Kevin Buchheim. Een assist van Mitch Flecken werd door Falco Didderen met een volley in het dak van het doel gepegeld.

Even later hadden de bezoekers terug in de wedstrijd kunnen komen. Joris Devens kwam geheel vrij voor Lars van der Weide, maar de KVC-goalie redde uitstekend. Daarmee bleek de veerkracht bij Geulsche Boys gebroken. Opnieuw Ritch Vienerius tekende voor de 3-0, ook nu na een voorzet van Joey Niesters, in de ogen van erevoorzitter Jo Thomas de ‘Man of the match.’

De koek voor de  aanhang van de thuisclub bleek nog niet op. Invaller Roy Grissen kogelde de 4-0 tegen de touwen en nog een keer Ritch Vienerius liet de 5-0 eindstand noteren. Hij scoorde dus drie keer. De lofuiting van Jo Thomas richting Joey Niesters gaf na afloop dan ook behoorlijk voer voor discussie.

Zoals gezegd is KVC Oranje, met 6 uit 2, koploper in 5B. Volgende week komt Amstenrade op bezoek, de nummer drie op de ranglijst. Daarmee is meteen de eerste topper in aantocht. Een duel trouwens dat vorig seizoen in 2-2 eindigde.

 

Geef een reactie