GEUSSELT SPORT EEN MAATJE TE GROOT VOOR FC HOENSBROEK

Datum: Zondag 11 september 2016

Geusselt Sport 1 – FC Hoensbroek 1: 4-1(2-0)

Scoreverloop: 38e min. 1-0 Deez Delahaije, 38e min. 2-0 Kenneth Ravesteyn, 67e min. 2-1 Titom Tjokrokeosoemo, 87e min. 3-1 Guido Valcq en 91+3e min. 4-1 Patrick Crijns.

FC Hoensbroek heeft in Maastricht tegen Geusselt Sport niet voor een verrassing kunnen zorgen. Tegen de ervaren ploeg van trainer Wil Kruijntjens had de Hoensbroekse formatie weinig in te brengen.

Toch begonnen de gasten aardig aan de wedstrijd. Een schot vanuit de 2e lijn van Elko Doven ging maar rakelings naast. Ook een vrije trap van Oene Boonstra miste het doel van Geusselt Sport maar op een haar. Na ruim 20 minuten spelen kwamen de gastheren steeds beter in hun spel. Zo schoot Patrick Crijns vanuit en moeilijke hoek op de vuisten van doelman  Kay van Eijk van Hoensbroek en kwam Rick Sour een teenlengte tekort om voor de 1-0 te zorgen. Diezelfde Sour dacht niet veel later alsnog de score te openen, maar zag hij Hoensbroek-verdediger Gijs van den Boogaard op de doellijn redding brengen. Ook Kenneth Ravesteyn was  dicht bij de openingstreffer. Maar tot tweemaal toe had de goalgetter het vizier niet op scherp staan. Vlak voor de thee was er toch de verdiende voorsprong voor Geusselt Sport. Uit en vrije trap van Danny Goessens was het Deez Delahaije die attent de 1-0 binnenschoot. Heel FC  Hoensbroek dacht een handsbal gezien te hebben, maar scheidsrechter Voncken uit Hulsberg was onverbiddelijk en keurde het doelpunt goed. En niet veel later was zelfs de 2-0 en feit. Een snelle tegenstoot via Deez Delahaije werd door Kenneth Ravesteijn eenvoudig binnengelopen.

Na de pauze waren het de gasten, die op zoek gingen naar de aansluitingstreffer. Na ruim 10 minuten spelen  was deze aansluiting ook een feit. Een prima aanval via Feddo Mobers en Randy Quaedackers werd door de meegelopen Titom Tjokrokoesoemo binnengetikt, 2-1. FC Hoensbroek probeerde het hierna nog wel, maar was uiteindelijk te onmachtig om het de thuisploeg enigszins moeilijk te maken. Omdat Geusselt Sport het ook wel geloofde, bleef het uiteindelijk nog spannend tot het einde. Met nog minder dan 5 minuten op de klok was de definitieve beslissing in de wedstrijd een feit. Christian Meurders trok aan de noodrem en kon met rood op zak de douche gaan opzoeken.  De daaropvolgende vrije trap was een prooi voor Guido Valcq, die via de rug van Marc Wanders voor de bevrijdende 3-1 zorgde.  Namens Hoensbroek zag Titom Tjokrokoesoemo een minuut later zijn inzet maar ternauwernood van de doellijn gehaald worden. In blessuretijd strooide Geusselt Sport nog meer zout in de Hoensbroek wonde. Patrick Crijns bekroonde zijn prima wedstrijd met een doelpunt een bepaalde de eindstand zo op 4-1.

Geusselt Sport trainer was Wil Kruijntjens was natuurlijk in zijn nopjes met de 2e overwinning op rij: Hoensbroek kon een gedeelte van de wedstrijd aardig bijbenen. We hebben in het begin de kat uit de boom gekeken en op de juiste momenten toegeslagen. Uiteindelijk heeft het klassenverschil de doorslag gegeven en is de overwinning dik verdiend.

Roger André was natuurlijk teleurgesteld in het resultaat: Geusselt Sport is voor mij kampioenskandidaat nummer 1. Vooraf weet je, dat het niet gemakkelijk zal worden. Deze ploeg herbergt zoveel kwaliteit en strafte de fouten van ons onmiddellijk af. We geven de doelpunten vlak voor de rust door onnodig balverlies te simpel weg. Dan loop je achter de feiten aan en weet je, dat het een moeilijke 2e helft gaat worden. Na de aansluitingstreffer was er nog hoop op een beter resultaat, maar zat dit er uiteindelijk niet in.