De Leeuw trekt aan het langste eind, Weltania met lege handen.

 

 

De Leeuw heeft na de overwinning op RKHBS vorige week (0-2) ook de wedstrijd tegen Weltania in winst weten om te zetten. Op het eigen sportcomplex werd het 1-0.

Lang zag het er naar uit dat deze wedstrijd in een bloedeloze 0-0 zou eindigen. De thuisploeg domineerde in balbezit, maar het ontbrak aan enthousiasme en scherpte, waardoor er de gehele wedstrijd weinig kansen werden gecreëerd. Weltania daarentegen, onder leiding van oud-De Leeuw-trainer Pascal Stofberg, probeerde elk gevaar te verijdelen om vervolgens uit te breken via haar snelle vleugelspelers. Toch kon de Heerlense ploeg niet voorkomen dat Mathijs Peters in de openingsfase vanaf links vrij voor kon zetten. Etienne Mees kwam een teenlengte tekort om de bal tegen de touwen te jagen. Een vrije trap van Tom van Vugt werd vervolgens goed gepareerd en Jeffrey Geurts zag zijn afstandschot voorlangs gaan. Aan de andere kant was Frank Teerling dichtbij een doelpunt, maar hij zag zijn kopbal gekeerd worden.

Na rust leek de ploeg van Rob Pierik dan toch op voorsprong te komen toen invaller Mack Engbers alleen op het vijandige doel afstormde, maar niet koelbloedig bleef in de afronding. Terwijl de thuisploeg haastig op zoek leek naar een treffer kon het van geluk spreken dat Weltania-aanvaller Job Grooten het vizier niet op scherp had staan. Zijn inzet verdween ver over het doel. Op het moment dat iedereen genoegen leek te nemen met een gelijkspel, wist De Leeuw vlak voor tijd dan toch het net te vinden. Een afgemeten hoekschop werd door Ivar Peeters ingekopt, maar zijn kopstoot had te weinig kracht om het doel te bereiken. Goudhaantje Zico Bock wist van dichtbij het laatste zetje te geven en bepaalde met zijn treffer de eindstand.

Uitblinker Jack Geurts was content met het late doelpunt. “We speelden slordig en maakten vaak verkeerde keuzes. Het zag er niet naar uit dat we de wedstrijd nog zouden winnen, dus ik was erg opgelucht toen die bal werd binnen gekopt”, aldus Geurts. Volgende week speelt De Leeuw opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt Vaesrade, dat vorig seizoen degradeerde uit de 3e klasse, op bezoek. Weltania ontvangt in eigen huis Zwart Wit ’19 uit Eys.

Foto Jan Lammers

 

Geef een reactie