Simpelveld wist de wedstrijd vakkundig uit te spelen

In de eerste uitwedstrijd gingen we op bezoek bij Simpelveld, waar we in het verleden menig leuke wedstrijd tegen gespeeld hebben. Zij kwamen nu uit de tweede klasse, wij uit de vierde. In het begin versliepen we ons enigszins toen doorgeschoven middenvelder Budé de bal achter onze defensie vroeg en Freek binnenkant paal passeerde. Nog binnen de tien minuten krulde Hendriks met een fraaie knal de 2-0 tegen de touwen. Hierna moesten we in de achtervolging en kregen we gelukkig ook grip op de wedstrijd, waar Simpelveld koos voor de lange bal welke we in het vervolg van de wedstrijd goed op orde hadden. We kwamen ook terug in de wedstrijd toen Ivo een voorzet van Michel knap binnen kon schieten. Helaas kregen we een enorme domper te verduren vlak voor rust toen Rick Vos een katachtige Oliver Kahn reflex uit de mouw schudde en mocht gaan douchen met rood. Uiteraard ook een pingel en vlak voor rust de 3-1 en verder met 10 man. Na rust hadden we het meeste balbezit, probeerden we wel wat maar scoorden we helaas niet meer. Simpelveld nam een vrije trap snel en Hendriks tekende voor zijn derde en de 4-1. Hierna was de wedstrijd gelopen en de uitslag mocht wel geflatteerd genoemd worden, al wist Simpelveld de wedstrijd vakkundig uit te spelen. Volgende week SVN thuis.