Botanische tuin Kerkrade is op zondag 25 september van 10.00-17.00 uur het decor voor de sfeervolle Herfstfair.

 

 

Het Centrum voor Natuur en Milieu-Educatie ( CNME), onderdeel van de Botanische tuin, wil tijdens de fair samen met zijn vrijwilligers meer aandacht vragen voor duurzaamheid, informatie en workshops voor jong en oud.

Crea-Plein

Ontrafel samen met CNME de geheimen van Ariadne. Volg de draad vanaf de ingang van de Botanische tuin naar het Crea-Plein. Ontdek de schapen, ruik de geuren van schapenwol en kruiden en geniet van de herfstkleuren. Volg het proces van ruwe wol tot trui of knuffel en zie hoe duurzaam onze kleding is en welke materialen worden gebruikt. Kom vooral meedoen en ervaren dat ruwe wol onder je handen verandert in vilt of in een draad! Inktvisjes breien voor couveusekinderen, weven en op vele manieren creatief bezig zijn om van natuurlijke materialen kleding en speelgoed te maken. Kun je al breien? Kom dan ‘wildbreien’ ofwel ‘knit graffity’. Materiaal is aanwezig, maar extra breipennen of wolresten zijn altijd welkom.

Streekproducten

Wil je op deze fair meer te weten komen over eerlijke producten van Limburgse bodem? Dan kun je terecht bij onze standhouders voor zelfgemaakte jam, fudge en gebak. De lesgevers van CNME Parkstad besteden tijdens de voedingslessen veel aandacht aan gezonde voeding en aan de verschillende graansoorten, zoals biologische spelt . Nieuw dit jaar is de stand van bakkerij Aroma. Zij werken in hun ambachtelijke bakkerij voornamelijk met ingrediënten van Limburgse bodem; eerlijke streekproducten met een pure smaak, die passen in een gezonde en toch Bourgondische levensstijl.

De Herfstfair is op 25 september van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree bedraagt 4 euro. Houders van onze jaarkaart (donateurs) hebben gratis entree. Leden van het Fonds Sociale Instellingen en hun gezin kunnen met een voucher gratis naar deze Fair. Kinderen tot en met 12 jaar (onder begeleiding) hebben eveneens gratis toegang. Houders van een vriendenpas van GaiaZoo of Cebusta ontvangen 1 euro korting en betalen 3 euro entree.

Let op: Kortingsbonnen van acties van onder meer Etos, De Zonnebloem en Postcodeloterij zijn niet geldig voor de evenementen.
Honden zijn helaas niet toegestaan (hulphonden voor mensen met een beperking vanzelfsprekend wel).

www.kerkrade.nl

www.batatuin.nl

 

Geef een reactie