Limburgs pretpark bouwt waterbaan, De attractie komt te liggen in Mondo Verde

 

 

Een Limburgs pretpark is begonnen met de bouw van een nieuwe waterbaan met boomstammetjes. De attractie komt te liggen in Mondo Verde, een themapark in Landgraaf. Een openingsdatum is nog niet bekend.

Helemaal nieuw is de baan niet: in 2013 werd de attractie overgenomen van Sprookjesbos Valkenburg. Sindsdien liggen de onderdelen te wachten op het terrein van Mondo Verde. “We wachten op de benodigde vergunningen”, vertelde een woordvoerster anderhalf jaar geleden.

ZIE OOK: Limburgs pretpark wacht al twee jaar op vergunning voor waterbaan

Omdat de oude waterbaan in slechte staat is, worden de onderdelen eerst in ere hersteld. “Na lang wachten is het eindelijk zover… “, staat in een nieuwsbrief voor abonnementhouders. “Het is noodzakelijk dat de baan wordt opgeknapt en een mooi nieuwe kleurtje krijgt. De saaie grijze kleur maakt plaats voor mooi groen, zodat de baan mooi in de omgeving zal passen.”

In Valkenburg ging de boomstambaan door het leven als El Niño. Hoe de attractie op de nieuwe locatie zal worden genoemd, is nog niet duidelijk.

Mondo Verde is een combinatie van een natuurpark, een dierenpark en een attractiepark. Er zijn onder meer een achtbaan, een draaiend schommelschip en botsauto’s te vinden.

Foto’s http://www.looopings.nl/

 

Geef een reactie