UOW’02 1 – FC Hoensbroek 1: 1-3(1-1)

Scoreverloop: 28e min. 0-1 Randy Quaedackers, 38e min. 1-1 Ronald Geuskens, 64e min. 1-2 Robert Velraeds en 90e min. 1-3 Randy Quaedackers.

FC Hoensbroek toog op deze lenteachtige septemberzondag richting Ubach over Worms om aan te treden tegen het plaatselijke UOW’02. De ploeg, die onder leiding staat van oud FC Hoensbroek trainer Wim Zagar is met 2 overwinningen prima begonnen aan de competitie en zeer verrassend medekoploper in de 2e klasse G. Hoensbroek stelde daar 1 winst en 1 verliespartij tegenover. Voor FC Hoensbroek dus een belangrijke wedstrijd, wilde het niet al na 3 wedstrijden in de gevarenzone verdwijnen.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd.  Toch was FC Hoensbroek binnen 5 minuten al dicht bij de openingstreffer. Maar vanuit een moeilijke hoek schoot Randy Quaedackers slechts over. Hierna waren het de gastheren, die het spel voorzichtig naar zich toetrokken. Zo waren er prima kansen voor Kubetscheck en van Rhenen, maar redde Hoensbroek-goalie van Eijk tweemaal fraai. Het waren zelfs de gasten, die na bijna een half uur spelen op voorsprong kwamen. Uit een vrije trap van Jochen Hahnraths was het Randy Quaedackers, die attent binnen tikte, 0-1. Maar nog voor de thee was de schade alweer gerepareerd. Uit een verre ingooi was het Hoensbroek-verdediger Marc Wanders, die ongelukkig de bal verlengde, waarna Ronald Geuskens de gelijkmaker kon binnen schieten, 1-1.

Na de verplichte pauze waren het de Blauw-hemden, die veel beter uit de kleedkamer verschenen. Zo kopte Glenn Biesmans uit een vrije trap van Gijs van den Booggaard maar nipt naast. Niet veel later was FC Hoensbroek wederom dicht bij de voorsprong. Maar een prima kans voor Brian Vroomen werd niet tot doelpunt gepromoveerd. Ook de rebound was niet aan FC Hoensbroek besteed, omdat Randy Quaedachers oog in oog met de thuisclub-doelman jammerlijk faalde.  Uit de daaropvolgende tegenaanval kwam Thomas Kubetscheck een teenlengte te kort om voor de 2-1 te zorgen. Halverwege de 2e helft was er wel de verdiende voorsprong voor de ploeg van Roger André. Op prima aangeven van Glenn Biesmans was het Robert Velraeds, die de prima doelman Ivo Spobeck in de korte hoek wist te verschalken, 1-2.  UOW nam nu nog meer risico en ging geforceerd op zoek naar de 2-2. Hierdoor ontstond er voor de gastenploeg een zee van ruimte.  Maar veelvuldig was de ploeg te onzorgvuldig in de eindfase, waardoor het nog spannend bleef tot aan het einde.  In de laatste minuut maakte Randy Quaedackers aan alle onzekerheid een einde. Eerst dolde hij zijn directe tegenstander, om vervolgens met een prachtige knal doelman Spobeck kansloos te laten, 1-3. Niet veel later klonk het eindsignaal van scheidsrechter Dragstra uit Heerlen en gingen de 3 punten verdiend mee richting Gebrook.

UOW-trainer Wim Zagar was teleurgesteld in het resultaat, maar wel realistisch: De 1e helft was redelijk aan elkaar gewaagd. Maar toch had ik het gevoel, dat wij de wedstrijd naar ons konden toe trekken. Het bleek uiteindelijk ijdele hoop. In de 2e helft nam FC Hoensbroek  het heft steeds meer in handen en kwam ons middenveld en voorhoede er nog amper aan te pas. De overwinning van Hoensbroek is dan ook meer dan verdiend.

Collega-trainer Roger André was opgelucht met de overwinning. Voor ons was het vandaag belangrijk om met een overwinning huiswaarts te keren. Bij een eventueel verlies kom je toch al in het verdomhoekje te zitten. Dat wilden wij graag voorkomen. In de 2e helft zag ik mijn ploeg spelen, zoals wij dit graag voor ogen hebben.  Er is zeker nog genoeg werk aan de winkel, maar deze overwinning geeft ons genoeg aanknopingspunten en vertrouwen voor de komende wedstrijd. Dan wacht ons de lastige thuiswedstrijd tegen het Maastrichtse Heer.