DUIDELIJKHEID DOOR DIALOOG !

Zijn naam werd steeds vaker genoemd als de belangrijkste kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer te worden bij de voetbalvereniging Sylvia in Landgraaf . Hij voetbalde er bij de jeugd en senioren en is op dit moment trainer van het tweede team van UOW `02 en assistent van de hoofdtrainer Wim Zagar . En zijn wens is uitgekomen , vandaag bij In De Wandelgangen te gast Jordy Jeukens de nieuwe hoofdtrainer van R.K.S.V.  Sylvia seizoen 2016 – 2017.

Wie is Jordy Jeukens ?

Ik ben 32 jaar en woon samen met mijn vriendin Nancy . Sinds 6 maanden hebben wij een zoontje , Sepp. Ik ben opgegroeid in Landgraaf , de wijk Nieuwenhagen en ik woon nog steeds in Landgraaf, 300 meter van het complex van Sylvia, en dan lachend : scheelt in reiskosten  .                  In Maastricht heb ik fiscale economie gestudeerd en ben nu werkzaam bij Fagro als financieel consultant.

Gevoetbald ?

Mijn lijst van verenigingen waar ik gevoetbald heb is niet groot. Begonnen ben ik bij SVN in de jeugd , maar ik ging voetballen bij de jeugd van Sylvia . Daar heb ik de gehele jeugd doorlopen en mijn voetballoopbaan op het eerste van Sylvia voort gezet. Ik heb even een uitstap gemaakt naar het tweede team van UOW`02 maar na twee seizoenen was ik weer terug bij mijn Sylvia. Ik heb hier tot mijn 30e levensjaar gevoetbald en werd toen benaderd door UOW`02 of ik trainer van het tweede team wilde worden en deze uitdaging heb ik aangenomen.  Want naast het trainer kreeg ik ook de kans om mijn trainersdiploma te halen en dat heb ik gedaan , ik ben in bezit van trainers diploma UEFA C. Ik voetbal wel nog met vrienden in de zaal bij de vereniging In de Bende.

Waarom wilde je trainer worden ?

Naast het voetballen bij Sylvia trainde ik ook jeugdteams, eerste het  B1 en later het A1. En toen deze jongens doorstroomden naar de senioren ben ik nog actief geweest als speler-trainer.  Maar ik had het trainers virus te pakken. De ervaringen bij Sylvia hebben de doorslag gegeven in mijn keuze om trainer te worden. Want dat is wat ik wilde , alleen bezig zijn met het trainerschap!

En dan word je assistent trainer en trainer van UOW`02 ? 

Klopt, bij UOW`02 was men op zoek naar invulling voor deze functie en om dat ik bij UOW`02 gevoetbald had en diverse mensen van mijn ambitie om trainer te worden wisten werd ik benaderd en heb een goed gesprek gehad met de heer Bert Wassen van de technische commissie . En nu ben ik bezig met mijn tweede seizoen als assistent trainer en trainer van het tweede van UOW`02.

Wat zijn je ambities ?

Werken in groepsverband met spelers  , het formuleren van een team. Samenwerken met de staf , gezamenlijk de lijnen uitzetten, verantwoordelijkheid nemen en het lijkt me leuk om tijdens wedstrijden terug te zien waar je met de mannen op getraind hebt. Maar ik weet ook dat er meer is alleen voetballen binnen een vereniging , neem de vrijwilligers, de jeugdleiders, bestuur en nog vele anderen. Ook bestaat een vereniging in mijn ogen niet alleen uit het 1e , nee er is veel meer. Ik wil betrokken zijn bij alle aspecten van de vereniging al blijft mijn functie als trainer natuurlijk prioriteit nummer een!

Ben jij benaderd door Sylvia ?

dsc_5653

Ja, gezien mijn verleden bij de vereniging was men op de hoogte van mijn ambities om hoofdtrainer te worden en waren de contacten al vlug gelegd. Na enkele gesprekken was het voor beide partijen duidelijk, beiden wilden de uitdaging met elkaar aangaan en ben ik met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe hoofdtrainer.

Van welke trainers uit je verleden heb je iets geleerd  ?

Als speler had ik nooit veel aandacht voor het functioneren van een trainer. Eigenlijk de laatste jaren als assistent van  de trainers  Roger Andre en Wim Zagar bij UOW`02 ben ik mij er echt in gaan verdiepen.

Wat zijn de doelstellingen van de vereniging Sylvia?

Op korte termijn een stabiele 5e klasser worden  en op langere termijn promotie naar de 4e klasse . En daar kan ik mij helemaal in vinden.

Ben je nu al betrokken bij planning nieuwe seizoen bij Sylvia?

Ja , ik heb al gesprekken gevoerd met spelers uit de selectie en ik moet zeggen die zijn bijna allemaal goed verlopen, de meesten hebben aangegeven ook volgend seizoen bij Sylvia te willen blijven voetballen. Zal ook met mogelijke nieuwe spelers het gesprek aan gaan. Ook zal ik gaan werken aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Maar een ding is voor mij heel duidelijk, op dit moment ben ik nog trainer van UOW`02 en ik dat ben ik tot het eind van het seizoen. Op dit moment staan we met het tweede op de 9e plaats en zullen moeten aanpoten om paar plaatsen te stijgen. Als dat lukt kan ik misschien afscheid nemen met een periodetitel dat zou een mooi afscheidscadeau zijn. Dus mijn focus ligt nu nog steeds bij UOW`02

Hoe blij ben je met het feit dat je trainer wordt bij RKSV Sylvia ?

Eerlijk? Heel blij als trainer aan de slag bij de vereniging waar je het grootste gedeelte van je leven hebt gevoetbald. Bij een vereniging waar ik bijna alle in en outs ken , je hebt er enorm veel contacten en relaties. Het voelt als thuis komen. Het is een gezellige familieclub maar wel een met ambitie en daarvan wil ik als ambitieuze trainer graag deel van uit maken.

DAN DE VRAGEN VAN………………………………….

  1. Karakter ?

Eigenwijs, sociaal , gestructureerd en duidelijk.

  1. Bewondering voor ?

Mijn vriendin Nancy, geweldig hoe zij mij  ondersteund , en accepteerd dat ik veel weg ben voor mijn hobby . Klasse !  Met dit antwoord zal ik wel veel punten scoren of denk je van niet?

Spijt van ?

Nergens, ik maak wel overwogen mijn keuzes!

  1. Etentje of avondje stappen ?

Was enkele jaren geleden een avondje stappen maar tegenwoordig is dat etentje.

Bier, water of wijn ?

In de kantine: bier , bij etentje: wijntje en op kantoor : water.

Slechte eigenschap ?

Af en toe te eigenwijs.

Angst voor?

Grote hoogtes , ik heb namelijk hoogtevrees.

Waar zien we je over 10 jaar ?

Dat kan ik geen antwoord op geven , mijn focus ligt nu in het heden. Misschien dat we elkaar over 10 jaar nog eens bellen.

9 Wat zou je absoluut nog eens willen doen ?

Een mooie rondreis maken.

10 Met de kennis van nu wat zou je absoluut anders gedaan hebben ?

Niets!!!

11 Beschuitje eten met ?

Voor mij niet moeilijk , de moeder van onze zoon en mijn vriendin Nancy.

We hebben kennis mogen maken met een nieuw jong lid in het bestaande trainers gilde. Iemand die vol ambitie zit, leergierig is , gaat voor de dialoog maar ook wil presteren. Wij wensen hem veel succes!

Foto’s  Lucho Carreno

Geef een reactie