Emma Foundation schenkt 7000 euro aan goede doelen in Parkstad

 

 

Met cheques ter waarde van 3500 euro verraste de Emma Foundation afgelopen week twee stichtingen die zich inzetten voor mensen die het financieel niet voor de wind gaat: de stichting Samen Delen en Stichting Leergeld Parkstad.

De komst van Peter Hobbelen (Emma Foundation en mede-eigenaar van Emma Footwear in Brunssum) en zijn collega Piet Worms (Emma Foundation en manager HRM bij Emma Footwear) kwam niet uit de lucht vallen. Bij binnenkomst bij de stichting Samen Delen in Heerlen waren nagenoeg alle vrijwilligers aanwezig voor het bijzondere bezoek.

Samen Delen

Samen Delen helpt mensen in Parkstad gratis aan broodnodige spullen die ze zelf om welke reden dan ook niet kunnen kopen. Met een verwijsbrief van bijvoorbeeld de gemeente of een hulpverleningsinstantie kunnen ze er terecht voor onder meer kleren, speelgoed, meubels, elektronica en witgoed. Bovendien reist elke maand een volgeladen vrachtwagen naar Polen, Slowakije en Litouwen om daar mensen te helpen.
“Ik kan moeilijk inschatten wat jullie aan spullen nodig hebben”, zei Peter Hobbelen tegen de vrijwilligers. “Daarom storten we dit bedrag op jullie rekening. Jullie weten zelf het beste hoe dat geld zo goed mogelijk kan worden besteed.”

De cheque werd in ontvangst genomen door Annie, de coördinator van de stichting, die haar dankbaarheid kracht bijzette met een stevige knuffel. Maar het bleef niet bij alleen een cheque. Toen Anny aangaf dat de vrijwilligers behoefte hadden aan stevige schoenen, kwamen Peter Hobbelen en Piet Worms nog met een tegoedbon over de brug voor twintig paar veiligheidsschoenen inclusief sokken van Emma Footwear.

Leergeld Parkstad

Bij de stichting Leergeld was het niet anders. De stichting zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen kunnen sporten en
 bijvoorbeeld op schoolreisje kunnen gaan. Daarnaast schenken ze ook spullen die kinderen nodig hebben voor school, zoals fietsen bijvoorbeeld, of computers waarop ze huiswerk kunnen maken. Voorzitter Paul Simons en vice-voorzitter Ton Verjans gaven aan dat de stichting door de start van het nieuwe schooljaar geen enkele computer meer op voorraad had. Prompt had de stichting er drie nieuwe bij. Wethouder Wiermans was aanwezig namens de gemeente Kerkrade, die deze twee stichtingen voordroeg bij de Emma Foundation. Hij besloot meteen zijn oude laptop te schenken. Ook Piet Worms en Peter Hobbelen aarzelden niet en beloofden beiden een computer aan de stichting.

Emma Foundation

De Emma Foundation is twee jaar geleden opgericht om goede doelen te ondersteunen. In eerste instantie waren dat doelen in andere landen. Totdat Piet Worms aangaf dat ook hier veel mensen hulp kunnen gebruiken en voorstelde dichter bij huis te kijken naar waardevolle projecten, zoals de twee stichtingen die nu zijn beloond met een gift. “Als je ziet wat vrijwilligers voor elkaar krijgen en je bedenkt wat dat zou kosten als zij er niet waren, dan is er weinig aarzeling en genoeg aanleiding om deze twee initiatieven te steunen”, loofde Hobbelen het werk van de vrijwilligers.

Foto Emma Foundation

www.kerkrade.nl/

Geef een reactie