Vaesrade heeft zondag veerkracht getoond in de thuiswedstrijd tegen Sylvia 1. (2-2)

 

 

Vaesrade – Sylvia 2-2 (0-1)

Na de eerste driepunter tegen RKTSV in de vorige wedstrijd, stond voor Sylvia vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Vaesrade op het programma.

De ploeg van trainer Jordy Jeukens startte in de eerste paar minuten wat slordig, hetgeen meteen leidde tot een goede mogelijkheid voor de thuisploeg, maar dit had gelukkig geen gevolgen. Direct hierna kwamen de oranje-zwarten beter in de wedstrijd. Er werden enkele prima aanvallen opgezet, waarmee Sylvia steeds dichter bij het openingsdoelpunt leek te komen. Toch duurde het tot de laatste minuten van de eerste helft totdat deze daadwerkelijk op het scorebord kwam. Een snelle combinatie tussen Rick Schmitz en Leroy van Delft leidde tot een goede kans voor de sterk spelende Rick Borjans, die hiermee wel raad wist en daarmee zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen maakte. Met het rustsignaal niet veel later, een prima moment om op voorsprong te komen.

In de tweede helft was het Sylvia dat het best uit de startblokken kwam. Het duurde slechts 2 minuten voordat het wederom Rick Borjans was, die op aangeven van Leroy van Delft, de 0-2 binnenschoot. Hiermee verschafte Sylvia zich een comfortabele positie en in de fase hierop volgend leek Sylvia de wedstrijd te controleren. De aanval bleef gezocht worden en dit leidde tot enkele goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Niet voor het eerst dit seizoen werd er echter te slordig omgegaan met deze kansen. Hierdoor kon Vaesrade nog hoop houden op een betere afloop. En deze hoop bleek uiteindelijk ook terecht. Na een ongelukkig veroorzaakte strafschop, werd de buitenkans om op 1-2 te komen dan ook benut, waarna er nog een lastige laatste 20 minuten van de wedstrijd volgde voor Sylvia. Vaesrade koos steeds sneller voor de lange bal en voerde daarmee de druk wat op. Na een wat makkelijk weggegeven hoekschop, bleek Vaesrade het gelukkigst met een klutsbal die volgde nadat de bal in een kluwe spelers belandde, en uiteindelijk over de doellijn rolde, 2-2. Met nog enkele minuten te spelen kon de wedstrijd nog alle kanten op en was het Vaesrade dat in de slotseconden nog het dichtst bij het beslissende doelpunt was, maar was het Sylvia-goalie Wilco Rinkens die dit met een prima redding voorkwam.

Hoewel Sylvia hiermee nog goed wegkwam op het eind, heerste toch vooral de teleurstelling van 2 verloren punten na het eindsignaal. Nu op naar de volgende (thuis)wedstrijd tegen Weltania!

 

www.rksvsylvia.nl

Foto Lucho Carreno

 

Geef een reactie