Tijdens het Bekkerveldfestival de kanshebbers voor de titel ‘Sjlager va Heële 2016-2017’ bekendgemaakt door Sjtadsprins Joris I. Met de komst van het LVK in osz leef sjtad Heële zijn de Heerlense componisten natuurlijk extra gedreven om een sjlager te schrijven die aanslaat bij het publiek.

Nadat de deskundige jury uit de vele inzendingen, zonder enige kennis van welk nummer bij welke deelnemer hoort, 11 liedjes had gekozen voor de finale, was de eer aan Sjtadsprins Joris I om de finalisten bekend te maken. Via loting werd vervolgens de volgorde van optreden tijdens het Sjlagerkonkoer bepaald. Het konkoer vindt dit jaar plaats in het nieuwe multifunctionele centrum ‘A gene Bek’. De thuishaven van Paul & Leo, die vorig jaar de titel meenamen naar Bekkerveld.

Dit jaar mogen we verrassend veel nieuwe samenstellingen verwelkomen, waarvan diversen toch geen onbekenden op het podium van het Sjlagerkonkoer zijn. We moeten dit jaar een aantal gevestigde namen missen, maar vaste waardes zoals Paul & Leo en Vee & Dee ontbreken ook dit jaar niet op de lijst van finalisten. Voldoende ingrediënten voor een verrassende en spannende finale Zeer zeker ook door de voorgenomen wijzigingen wat betreft de jurering.

De Sjlagercommissie heeft er dit jaar voor gekozen om zowel de jurering als het verloop van de finale van het Sjlagerkonkoer te vernieuwen. De finalisten van het Sjlagerkonkoer zullen hun sjlager uiteraard ten gehore brengen en worden beoordeeld door een Vakjury, een Prominentenjury en de Winkbüllejury. Uit de 11 finalisten worden door deze 3 jury’s 5 liedjes gekozen die door gaan naar een 2de stemronde. De overgebleven 5 finalisten mogen hun sjlager nogmaals ten gehore brengen waarna wederom de 3 jury’s hun oordeel vellen over de nummers. In deze 2de ronde stemt ook een publieksjury mee om zo tot de winnende ‘Sjlager va Heële 2016-2017’ te komen.

De liefhebbers weten inmiddels wel dat het konkoer elk jaar een geweldige opmaat is naar de Heëlesje Vasteloavend. Wie nog nooit een kijkje is komen nemen tijdens de finale, wacht een gezellige, muzikaal hoogstaande avond, met uiteindelijk een glorieuze winnaar, die de titel ‘Sjlager va Heële 2016-2017’in de wacht sleept.

De deelnemers aan de finale op 11-11-2016 in ‘A gene Bek’, Tacitusstraat 130, 6417 TZ Heerlen (aanvang 20:11 uur), in volgorde van optreden:

1 Roeëd, Geël en Gries – Same

2 Vee & Dee – Hallo!!!

3 Sjpek & ei kapel Heële – Mit moeziek en mit sjpas hoal vier alles oet de kas

4 ’T Trees en ’t Trüd – Zoe wie de ouwe zongen zoe piepen noe os jongen

5 Isabella Pelt – Tied zat

6 Rv 11 H.v.v. De Winkbülle – Tröäte zonger tröät

7 De Drinkbülle – Vastelaovend noeëts genog

8 Duo Doebel – Aod en Jonk

9 De Deulkes – Vastelaovendskink

10 De Deulkes – Gistere, Huy en Murge

11 Paul & Leo – Sjtumme

 

Foto Lucho Carreno

www.winkbulle.nl

 

 

 

Geef een reactie