EHC/Heuts pakt tegen OSS’20 de tweede winst op rij

 

 

Na een moeizame start van de competitie lijken de rood witten van EHC/Heuts eindelijk op stoom te komen. Vorige week werd op eigen terrein koploper Vlissingen verslagen en vandaag volgt winst in de uitwedstrijd bij OSS’20. Na de 0-2 overwinning zal er ongetwijfeld een uitbundige sfeer in de bus zijn op de terugweg van Oss naar Hoensbroek.

De eerste helft gaat gelijk op. Beide ploegen kijken eerst de kat uit de boom. Vorig seizoen waren de twee teams nog de spraakmakers in de competitie met een tweede en derde plaats op de eindranglijst. Dit seizoen gaat het ze nog niet zo erg voor de wind. Want bij aanvang van de zevende competitieronde hebben beide verenigingen slechts drie punten. Naarmate de eerste helft vordert, valt de spanning meer en meer van de teams af. En komen er meer aanvallende intenties. De grootste kans in de eerste helft om op voorsprong te komen is voor EHC/Heuts. Bij een vlijmscherpe counter komt spits Emiel Miljkovic in kansrijke positie, maar dit keer is hij niet koelbloedig genoeg.

In de tweede helft krijgt EHC/Heuts meer vat op de wedstrijd en wordt het de bovenliggende ploeg. Met name de ingevallen Karim Mahmoud zaait onrust in de verdediging van Oss’20. Het is dan ook niet geheel onverwacht dat juist hij EHC/Heuts zo’n tien minuten voor het eindsignaal op voorsprong brengt. Een sublieme pass van Lars Gulpen wordt door Mahmoud op waarde geschat. Enkele minuten later beslist Emiel Miljkovic met een geplaatst hard afstandsschot de eindstand op 0-2. Dit natuurlijk tot grote tevredenheid van zijn hard knokkende medespelers.

Tekst en Foto EHC/Heuts

Geef een reactie