Opening van het nieuwe geboortecentrum ‘ Zuyderland Ziekenhuis in Heerlen.’

 

De wethouder Peter van Zutphen  is samen met zijn vrouw bij de opening van het nieuwe geboortecentrum in het nieuwbouw gedeelte van het Zuyderland Ziekenhuis in Heerlen.

De wethouder vertelt:

Onze twee kinderen zijn geboren in het oude Atrium. Als “ervaringsdeskundige” kan ik bevestigen dat het een grote verbetering is ten opzichte van de oude situatie. Mooie eenpersoonskamers voor moeder en kind samen, en eventueel ook een bed voor de partner, waar er vroeger meerpersoonskamers waren en de pasgeboren baby soms ook op een heel andere etage was.

Ook een kritische noot. Wat mij betreft hoort verloskunde tot de basisvoorzieningen die op beide plekken, dus ook in Sittard, behouden had moeten blijven. Blij met de kwaliteitsverbetering voor Heerlen en de regio, maar jammer dat het voor de Westelijke Mijnstreek nu wel verder weg is.

Tot slot een heel leuk bijverschijnsel. Al die kinderen uit andere Zuid Limburgse gemeenten die hier geboren worden krijgen voor de rest van hun leven als geboorteplaats “Heerlen” in hun paspoort staan. Voor de “sjengen” uit Maastricht moeilijk te verteren misschien, maar daar moeten ze dan maar mee leven….

14457558_217951075287924_6781210176089946507_n

Foto Lucho Carreno en Peter van Zutphen

Geef een reactie