De vrouwen van VDZ 1 hebben aan hun uitwedstrijd tegen Bekkerveld, bij Heerlen, één punt overgehouden. Tegen de Zuid- Limburgse promovendus werd met 1-1 gelijkgespeeld.

De eerste tien minuten was VDZ niet bij de les. Of het aan de 2 uur durende busrit lag,of aan de korte warming up, of dat het gewoon een kwestie van concentratie was, maar de thuisploeg ging vele malen feller van start. Pas in het middendeel van het eerste bedrijf kwam VDZ iets beter in het spel. Eerst kreeg Veerle Schouten een kans, niet veel later gevolgd door een inzet van Maaike Burgers. In beide gevallen was Danique Hoogstraten de aangeefster. Diezelfde Danique Hoogstraten was eerder twee keer weggestuurd door verdedigster Amy Wigman, maar in beide gevallen kwam het niet tot een grote kans. Geheel uit het niets scoorde Bekkerveld de openingstreffer. Een corner werd door VDZ niet adequaat weggewerkt en plotslag de bal achter Ine Bronkhorst. Kort later leek het doel in een vroeg stadium beslist te worden. De vlotte Bekkerveld-aanvalster tikte kort voor rust de bal uit de hand van de op de grond liggende keepster Bronkhorst, maar gelukkig voor VDZ roste men de bal naast in plaats van in het lege doel.

Na rust tapte VDZ uit een heel ander vaatje. De thuisploeg werd vroeg vastgezet, het veldoverwicht was volop voor de Arnhemsen en het was wachten op de gelijkmaker. Deze viel al tien minuten na rust. Spits Veerle Schouten, die sterk speelde, draaide haar lichaam erin, legde de bal af op de mee aangesloten Esmee Krasenberg en laatstgenoemde veegde de bal in de lange hoek; 1-1. VDZ had de thuisploeg in de touwen en leek snel zaken te doen voor een driepunter. Amy Wigman onderschepte achterin de bal, stuurde met een splijtende pass de sterk ingevallen Kiki Swanenburg weg de de rechterspits kon alleen op het vijandelijke doel af. Oog in oog met de Bekkerveld-keepster, die de goal prima verleinde, miste de Arnhemse spits echter en bleef het gelijk. VDZ bleef in het laatste half uur zoeken naar de winst, maar inzetten van Maaike Burgers, Veerle Schouten en Cynthia Wijbenga troffen geen doel. Bekkerveld hield stand,zij het met hangen en wurgen, en was zeer gelukkig met de puntendeling. Het ene puntje voelde voor VDZ als puntverlies, gezien het grote krachtsverschil na rust.

Volgende week wacht VDZ weer een nieuwe uitdaging, als koploper en titelfavoriet Amstenrade in Arnhem op bezoek komt.

Foto Lucho Carreno

Klik hier voor de volledige reportage  http://luchocarreno.nl/2016/10/02/02-10-2016-bekkerveld-vr1-vdz-vr/

 

Geef een reactie