Je maakt het niet elk seizoen mee. Des te aangenamer is het als het je dan een keertje overkomt. Jouw ploeg scoort maar liefst zeven keer en wint met 7-1. Het lukte KVC Oranje in de derby tegen SVA.

De ploeg van trainer Rene Kupper, KVC Oranje, liet er van meet af aan geen twijfel over bestaan wie in dit duel de boventoon zou voeren. SVA werd onder druk gezet en moest terug. Slecht sporadisch konden de bezoekers aanvallend denken. Het was dan ook wachten, er waren zo’n kleine 100 kijkers op de derby afgekomen, op het openingsdoelpunt van KVC Oranje,

Nadat Joey Niesters een open kans had laten liggen, een schot van Brian Bovens was gepakt door de goed keepende en sportief acterende gastendoelman Maikel Wessels en Roy Grissen de bal uit kansrijke positie over de goal had gejaagd, kwam de openingsgoal uiteindelijk op naam van Rens Erens. Uit de draai liet hij Maikel Wessels met een schot in de linker benedenhoek kansloos. Diezelfde Erens tekende ook voor de 2-0. Nu schoot hij in de rebound, nadat een voorzet van Joey Niesters door de gastendefensie maar half was weggewerkt, van dichtbij in de rechter bovenhoek.

kvc-oranje

Nog vóór de rust, na zo’n 35 minuten, kwam de 3-0 op het scorebord. Ritch Vienerius stuurde Falco Didderen met een fraaie dieptepass richting gastengoalie Maik Wessels. Didderen wist wel raad met de kans. De bal verdween hoog in de touwen achter Wessels. Vóór de thee gebeurde er verder niets noemenswaardigs meer.

Direct na de hervatting was het opnieuw raak. Na een indraaiende hoekschop van Brian Bovens vanaf links verdween de bal over Wessels op de tweede paal. In de rebound ging de bal er via het hoofd van Bjorn van der Weide in: 4-0. Een hoekschop van opnieuw Brian Bovens, wederom vanaf links, werd een prooi voor het kopgrage hoofd van aanvoerder Marcel von Kann. Ook nu had Wessels het nakijken: 5-0.

Nadat Ritch Vienerius tegen de grond was gewerkt kreeg KVC Oranje een pingel. Mitchel Flecken zag zijn inzet gestopt door Maik Wessels. Niet veel later kreeg Flecken een herkansing vanaf elf meter, nu omdat Michel Falize de bal in de ogen van scheidsrechter Dennis Maurmair met de hand had gespeeld. Die herkansing liet Flecken niet onbenut. Hij schoot onhoudbaar in: 6-0. Ook de 7-0 kwam van Mitchel Flecken, deze keer met een rake kopbal.

Het slotakkoord was voor de gasten, die een sportieve verliezer bleken. Bjorn van der Weide kreeg de bal tegen zijn arm, volgens de scheids zodanig dat een penalty moest volgen. Doelman Lars van der Weide kon het misfortuin van zijn broer niet reparen. Op de inzet van Lesley Wetterhahn van SVA had hij geen antwoord. Van der Weide dook naar links, de bal ging aan de andere kant tegen de netten: 7-1. Daarmee had Wetterhahn voor zijn team de spreekwoordelijke sportieve eer gered.

Komende zondag gaat KVC Oranje op bezoek bij middenmoter Doenrade.

www.kcv-oranje.nl

Foto’s KVC Oranje en Lucho Carreno

 

Geef een reactie