Sporting Heerlen en VV Scharn leverde een verdiende 2-1 overwinning op voor de Heerlenaren

De wedstrijd tussen Sporting Heerlen en VV Scharn leverde een verdiende 2-1 overwinning op voor de Heerlenaren. Bij aanvang van de wedstrijd werd er vooral afgetast en golfde het spel op en neer zonder dat aan beide zijden echte kansen werden genoteerd. De eerste echte kans leverde direct een doelpunt op.
Marvin Breemer stoomde over links op en legde daarna panklaar af op zijn medespits Dylano van Dijk. Deze wist wel raad met deze kans en schoot onberispelijk de 1-0 binnen.
image00023
Met deze stand gingen beide ploegen ook rusten. In de tweede helft controleerde Sporting Heerlen de wedstrijd aanvankelijk totdat na onnodig balverlies op het middenveld een kans ontstond voor VV Scharn die wel raad wisten met dit cadeautje en het dankbaar uitpakten, 1-1. Nadat men bij de thuisclub was bekomen van de schrik en er enkele wissels waren toegepast volgde een cruciaal en kolderiek moment. Terwijl alles met een wit shirt schreeuwde voor een penalty na een vermeende overtreding op een Heerlense aanvaller raakte een Maastrichtse verdediger de bal zo verkeerd dat deze met een vreemde kurve na een stuit in het doel verdween; 2-1 voor Sporting Heerlen. Een voorsprong die men niet meer in gevaar liet komen. Ook de onverklaarbare 10 minuten blessuretijd deden hier niets meer aan af en zo boekte Sporting Heerlen de tweede thuisoverwinning van het prille seizoen.