Brian Bovens matchwinnaar

De wedstrijd tussen Doenrade en KVC Oranje eindigde in 0-1. De enige treffer kwam op naam van Brian Bovens, die zichzelf daarmee tot matchwinnaar kroonde.

Drie weken geleden, na de 6-3 nederlaag bij Eikenderveld, zakte KVC Oranje op de ranglijst van 5B van de koppositie naar plek vijf. Dankzij de nipte, maar dik verdiende, zege bij Doenrade klom de ploeg van trainer Rene Küpper naar plek twee.

trainer-van-kvc-oranje

Alleen Eikenderveld staat hoger. Die ploeg heeft na zeven speelrondes evenveel punten als KVC Oranje (16), maar wel een beter doelsaldo (21 om 14).

In Doenrade kwam het eerste gevaar van de voet van Joey Niesters van de bezoekers. Diens schot van zo’n 20 meter werd echter een eenvoudige prooi voor thuisclubgoalie Erik Thorissen. Aan de andere kant was het even later aan doelman Lars van der Weide te danken dat Doenrade niet op voorsprong kwam.. De keeper tikte een inzet van Kay Pierik bekwaam uit zijn doel.

In het verdere verloop van de eerste helft had KVC Oranje voortdurend een overwicht. Rond het half uur leverde dat uiteindelijk pas tastbaar resultaat op. Ritch Vienerius kopte eerste nog wel (ver) naast, maar even later liet Brian Bovens, na afleggen van Falco Didderen, keeper Erik Thorissen met een bekeken schuiver van ruim 20 meter kansloos: 0-1.

Direct na de thee kreeg de thuisclub nog een kans, maar de afwerking was ondermaats. Feitelijk had Doenrade zijn kruit daarmee ook verschoten, want nadien was het eigenlijk alleen nog KVC Oranje wat de klok sloeg. Ritch Vienerius kopte op de paal, na een voorzet van Joey Niesters vanaf links. Diezelfde Vienerius had ook nog eens de pech dat hij twee doelpunten op aangeven van assistent Hennen van de thuisclub door scheidsrechter Dennis van Veenendaal wegens buitenspel zag afgekeurd. Die beslissingen leverden de nodige discussie op, maar dat veranderde uiteraard niets aan de arbitrale beslissingen. De tegenslag aan oranje-zijde hielp Doenrade trouwens niet alsnog in het zadel. Integendeel, met wat meer geluk was het alsnog 0-2 geworden en dat zou zeker niet geflatteerd zijn geweest. Roy Grissen had echter pech: na een mooie actie eindigde ook zijn inzet op de paal. Gezien het vertoonde was de overwinning van KVC Oranje dan wel een nipte, immers met kleinst mogelijke verschil, maar zeker ook een uitermate verdiende.

www.kvc-oranje.nl

tekst: Werner Nijssen

Archieffoto’s Lucho Carreno

Geef een reactie