Brede School Centrum officieel geopend

 

 

 

Op vrijdag 21 oktober ging de Brede School Centrum officieel open. Kinderen van de basisscholen lieten, in aanwezigheid van wethouder Frank Joosten, ballonnen op om de opening te vieren. Foto: Emile Verhijden.

Op vrijdag 21 oktober ging de Brede School Centrum officieel open. Honderden kinderen lieten ballonnen in alle kleuren op om te vieren dat ze dit schooljaar in een prachtig, gloednieuw gebouw zijn gestart.

De Brede School biedt onderdak aan twee basisscholen, een peuterspeelzaal, een kinderopvang en sportzalen.

De Brede School, gelegen in de wijk Kerkeveld, is gebouwd in opdracht van Weller. In mei 2015 startte de bouw. Afgelopen zomer werd de nieuwbouw opgeleverd en in september 2016 begonnen de kinderen het nieuwe schooljaar in de Brede School.

Onder één dak
De Brede School Centrum biedt onderdak aan de basisscholen De Opstap en De Trampoline, peuterspeelzaalwerk, buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf. Verder maken twee gymzalen deel uit van het nieuwe gebouw. De gymzalen zijn er voor de gebruikers van de oude gymzalen aan de Kloosterstraat en in de Brunnahal. Ook zijn de zalen bedoeld voor de kinderen van de Fatimaschool voor hun gymlessen.

De Brede School Centrum is de laatste van vier Brede Scholen die de afgelopen jaren in Brunssum zijn gebouwd. De eerste Brede School opende in 2003 in de wijk Oost de deuren. Daarna  volgde de Brede School Langeberg in 2011 en de Brede School Treebeek in 2015.

Wethouder Frank Joosten (Onderwijs): “In een Brede School kunnen professionele organisaties, die zich bezighouden met het opgroeiende kind, beter samenwerken. En daar profiteert het kind van. Het kind kan zich straks in de leeftijd van 0 tot 12 jaar onder één dak ontwikkelen, van baby tot puber. Het is een plek waar we de kinderen in deze wijk optimaal onderwijs, optimale zorg, en optimale ondersteuning kunnen aanbieden. Een plek, met andere woorden, die een belangrijke impuls betekent voor leven en opgroeien in onze gemeente.”

Geef een reactie