De Day of Horror is een samenwerking tussen Filmhuis De Spiegel en CineSud.

Horror (het Latijnse woord voor verschrikking) is de benaming voor een genre van verhalen waarbij het de bedoeling is de lezer of de toeschouwer als vorm van amusement angst aan te jagen.

Programma
continu: VR-experience in foyer
15.30-16.30: horror-shorts met exclusieve vertoningen en voorpremières met:
Vaccin (Marc Raps, Nederland)
Solitude (Joris Donvil, België)
How Will I Die (Raymond Dullum, Noorwegen)
Awakenings (Bhargav Saikia, India)
Hangman (Tim Sagl, Nederland)
16.45-18.30: workshop lowbudget filmmaken door Mark Weistra
20.00-21.30: hoofdfilm Kristen met inleiding en Q&A door regisseur

Tickets kosten €15 (incl BTW) voor leden en €20 voor niet leden en zijn geldig voor de hele dag en alle programma-onderdelen. Aanmelden kan via bovenstaande button.Een los kaartje bedraagt € 7,50 per onderdeel: Filmblok met korte films | Workshop | Hoofdfilm Kristen. (genoemde bedragen zijn incl. BTW). Aanmelden is verplicht. In geval je enkel naar een los onderdeel wil mail dan naar info@cinesud.nl.

Zie hieronder meer gedetailleerde informatie over het programma.

Ontmoet de makers
Tijdens deze Day of Horror laten we het publiek kennis maken met het genre, met haar makers en het werk achter de schermen. Zo werd in juli de korte CineSud-talent film ‘The Hangman‘ van Tim Sagl en Bas Geelen in Limburg opgenomen en zal de film een exclusieve voorpremière beleven tijdens deze dag. Ook is componist Clemens Wijers te gast om de wel heel bijzondere videoclip van zijn black-metal-band Carach Angren te laten zien. Ook zijn er andere korte horrorfilms te zien van over de hele wereld. Het blok korte films start om 15.30 uur.

Workshop lowbudget filmmaken
De regisseur van de hoofdfilm (zie hieronder), Mark Weistra (Taxandria, Kristen), geeft van 16.45 tot 18.30 uur een workshop lowbudget filmmaken. Mark staat bekend als een filmer die met minimale middelen maximaal resultaat weet te halen. Dit leverde niet alleen het bijzondere en geprezen Taxandria (met onder meer Rifka Lodeizen en Steve Hooi) en de horror Kristen (met Terence Schreurs en Poal Cairo) op, maar recentelijk ook een rauw drama (op één locatie) en een kinderfilm. Mark is dus thuis in allerlei genres en stijlen en kan je alles vertellen over professioneel werken en samenwerken, innovatief zijn met je middelen en beperkingen en meer!

Kristen
De dag wordt om 20.00 uur afgesloten met de Nederlandse horrorfilm van regisseur Mark Weistra uit 2015. De film gaat over Kristen (gespeeld door Terence Schreurs) die op nieuwjaarsdag door haar vriend Ivan voor het café van haar vader wordt afgezet om de rommel op te ruimen. Dan begint een mysterieuze figuur haar lastig te vallen. Hij belt, staat voor de deur, fluit… en schijnt alles te weten van Kristen. De filmmaker is aanwezig voor een inleiding en Q&A.

Griezelachtige VR-experience
Tussen de programma-onderdelen door is er in de foyer de mogelijkheid gebruik te maken van de VR-experience, met een selectie virtual reality films. We vragen hiervoor een vrijwillige bijdrage van €2. Meer doneren mag natuurlijk altijd.

Aanmelden
De Day of Horror is een samenwerking tussen Filmhuis De Spiegel en CineSud.
Voor leden van CineSud en houders van de Spiegelpas bedraagt een passe-partout voor de hele dag € 15,-, niet-leden betalen € 20,- (incl. BTW).

Wil je naar een los programma-onderdeel? Dat kan natuurlijk ook. Een los kaartje bedraagt € 7,50 per onderdeel: Filmblok met korte films | Workshop | Hoofdfilm Kristen. (genoemde bedragen zijn incl. BTW). Aanmelden is verplicht. In geval je enkel naar een los onderdeel wil, mail dan naar info@cinesud.nl.

Voor de VR-experience vragen we een vrijwillige bijdrage van €1, meer doneren staat vrij. Deze dient ter plekke contant betaald te worden.

www.filmhuisdespiegel.nl

www.cinesud.nl

 

Geef een reactie