wedstrijdverslag HKJ Bekkerveld – SVN/BtB ConsultancyJO19

Zaterdag 29 Oktober 2016 16:00 uur,

Competitie JO19 Bekkerveld – SVN/BtB ConsultancyJO19

In de aanloop van deze wedstrijd werd reeds voorspeld dat Bekkerveld het lastig zou gaan krijgen tegen de gasten uit Landgraaf.  Toch waren de voortekenen gunstig voor Bekkerveld. Zo stond Bekkerveld tweede op de ranglijst met 10 punten voorsprong op SVN dat op een negende plek stond. Daarnaast was de selectie van Bekkerveld voor de eerste keer dit seizoen compleet terwijl SVN kampte met blessures. En tenslotte was er in de laatste drie competitiewedstrijden van Bekkerveld een stijgende lijn te zien geweest.

De wedstrijd was nauwelijks een minuut oud of Bekkerveld keek al tegen een 0-1 achterstand aan. Het centrale verdedigingsduo greep niet adequaat in toen een hoge bal richting de spits van SVN werd gespeeld. Deze kon  alleen op doelman Mirco Bindels doorgaan en scoren. SVN trok zich daarna voor eigen goal terug en liet het spel over aan Bekkerveld. De spelers van Bekkerveld wisten zich geen raad met deze onverwachte situatie en bleven de bal veel te onrustig en ideeënloos rondspelen.  De voorhoedespelers werden nauwelijks bereikt en Bekkerveld,slaagde er niet in om gevaarlijk voor het doel van SVN te komen. SVN bleef gemakkelijk overeind en wist regelmatig het tempo uit de wedstrijd te halen.

image00012 Zo viel de 1-1 gelijkmaker van Tim Niemarkt vlak voor rust geheel onverwacht uit een scrimmage voor het doel van SVN en kon Bekkerveld opgelucht adem halen.

In de rust wisselde Bekkerveld en kwamen Marcelino Ploeg en Martijn van der Pohl in het veld voor Aron Fredrix en Reinier Derks. Echter ook in de tweede helft  bleef het spel van Bekkerveld onder hun gebruikelijke niveau. In de 64′ minuut kwam met Marouan Bouta een aanvallende middenvelder in het veld voor Timo Gompelman. Bekkerveld probeerde hiermee de druk op het doel van SVN op te voeren. Martijn van der Pohl liep tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd op en vanaf dat moment speelde Bekkerveld met een man minder op het veld. In de 75′ minuut scoorde Dennis Petit na een vrije trap van Rowan Vanwersch de 2-1 voorsprong voor Bekkerveld. In de daaropvolgende 10 minuten kwam Bekkerveld wel een aantal keren gevaarlijk voor het doel van SVN maar kwam het niet tot scoren. De wedstrijd bleef zo tot het einde spannend.

In de laatste 10 minuten kwamen Jem Inceman en Marijn Gulpen in het veld voor Rowan Vanwersch en Luca Fredrix.

image00039Wat vooraf was voorspeld, werd in praktijk bewaarheid. SVN weerde zich met de mogelijkheden die ze hadden en deden dat zeer verdienstelijk. Hierdoor kreeg Bekkerveld het heel moeilijk en mocht het in de handen knijpen dat de drie punten uiteindelijk in Bekkerveld bleven.