Eindelijk viel er voor KVC Oranje weer eens iets te vieren. Het was inmiddels al ruim een decennium geleden dat de hoofdmacht een promotie bewerkstelligde, destijds, onder leiding van Roger Andre, naar de tweede klasse. Nadien volgden sportief (heel) magere jaren elkaar in snel tempo op, met als dieptepunt de degradatie naar de vijfde klasse afgelopen zomer. De hunkering naar een succes(je) wordt dan alsmaar groter. Als je dan na een spektakelstuk tegen SV Brunssum met 7-4 wint en de eerste periode van weer een nieuwe voetbaljaargang binnen sleept, dan geeft dat een heel lekker gevoel. Een gevoel ook wat aanzet tot een verdiend feestje, maar ook eentje met zin voor de realiteit en de nuance.

image00004

De wedstrijd tussen KVC Oranje en de gasten uit Brunssum werd heel snel opengebroken. Dat kwam mede omdat beide teams verzorgd voetbal willen spelen en daarbij volop kiezen voor de aanval. De eerste treffer kwam op naam van Bram Peters van de gasten.

 

 

 

Na balverlies aan KVC-zijde op het middenveld kon hij richting doelman Lars van der Weide van de thuisclub. De keeper kwam uit, maar werd kansloos gelaten met een fraaie lob: 0-1

Twee minuten later lag de gelijkmaker al in de touwen. Na een vrije trap van Joey Niesters vanaf rechts rondde Ritchie Vienerius bij de tweede paal bekwaam af: 1-1. Diezelfde Ritchie Vienerius tekende ook voor de 2-1, nu nadat hij een tegenstander had omspeeld. Jongere broer Scott Vienerius zorgde voor de assist bij de 3-1, die op naam kwam van Falco Didderen.
image00001Na de hervatting gingen beide teams onverdroten verder met hun jacht naar meer doelpunten. Mitchel Flecken slalomde op links bij de achterlijn de zestien binnen en bereikte via de vingertoppen van gastenkeeper Jan-Niklaas Bloi het hoofd van Falco Didderen: 4-1. Bij die stand leek men bij KVC Oranje te denken dat de buit binnen was. Dat was buiten de gasten gerekend en de rekening volgde snel in de vorm van twee tegendoelpunten van Ardy Doelen (4-2) en Danny Jeurissen (4-3).

Langs de lijn was bekend dat koploper Eikenderveld bij Havantie bij de rust met 4-1 achter stond. Puntenverlies van de Heerlenaren en een gelijktijdige zege van KVC Oranje zou de periodetitel voor oranje-wit betekenen. Met de 4-3 op het scorebord, en nog ruim tien minuten te gaan, sloop de onzekerheid in de harten van menig supporter. De mannen binnen de lijnen hadden het enig juiste antwoord. Routinier Cyril Kil, lepelde de bal met uiterste precisie op het hoofd van de kleine Roy Grissen. Diens kopbal betekende de 5-3 en gaf KVC Oranje lucht. Een bevrijd spelende ploeg zag ook Bjorn van der Weide (6-3 uit een vrije trap) en Roy Grissen (7-4) nog scoren. Tussendoor had Bram Peters vanaf de stip voor 6-4 gezorgd.

Omdat inmiddels bekend was dat EIkenderveld bij Havantia met 5-3 had verloren, kon een feestje worden gebouwd. Ook nu bleek dat na regen altijd weer eens zonneschijn komt. Aan de andere kant, ook dat is een niet te loochenen adagium, maakt een zwaluw nog geen zomer. Volgende week, op bezoek bij KCC’13, zal de ploeg van trainer Rene Kupper dan ook weer met beide benen op de grond moeten staan, wil men punten blijven oogsten en misschien zelfs blijven meedoen in de strijd om rechtstreekse promotie.

kvc-oraje

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s Lucho Carreno

Geef een reactie