Hoofdmenu

RKHBS wint derby tegen Weltania.

 

De uitwedstrijd tegen Weltania is een echte derby die nu nog eens extra beladen was doordat liefst drie spelers aan het einde van afgelopen seizoen de ploeg van de Heerlerbaan verlieten en nu hun kunsten vertonen bij de buur uit Welten.

RKHBS begon onder een stralende zon behoorlijk goed aan de wedstrijd en combineerde makkelijk. De thuisploeg trok zich van begin af aan terug op eigen helft en probeerde met snelle tegenstoten gevaarlijk te worden. In de 11de minuut stuurde Thymo Griesenbrock op links Bram Bemelmans diep. Deze was eerder bij de bal dan de uitkomende keeper van Weltania. Het lobje van Bram werd nog aangeraakt door de keeper en verdween in het zijnet met een corner tot gevolg die niets opleverde. In de tegenaanval kreeg de thuisploeg een vrije trap op het middenveld. Deze werd kort genomen waarbij RKHBS niet goed oplette. Hierdoor kon de bal vanaf de rechterkant vrij worden voorgegeven, en kwam terecht bij de mee opgekomen verdediger en oud-HBS-er Simon Eurlings, die de bal verkeerd raakte maar tot zijn eigen verbazing zag dat het leer in het doel caramboleerde: 1-0. Deze voorsprong speelde de verdedigende taktiek van de thuisploeg in de kaart, waardoor de ruimtes voor RKHBS om aan te vallen nog kleiner werden. Een paar minuten later leek de thuisploeg de voorsprong verder uit te bouwen. Uitblinker Frank Teerling van Weltania, die continu een plaag was voor de RKHBS verdediging, zette fraai voor vanaf rechts, maar de goed mee opgekomen linkeraanvaller miste deze makkelijke kans aan de 2de paal. Even later haalde Danny Stoeber van RKHBS de bal op centraal op het middenveld, en gaf een fraaie steekpass op de mee opgekomen Cyriel Palmen. Zijn schot werd ternauwernood geblokt door zijn directe tegenstander. Er werden continu felle duels uitgevochten over het gehele veld, maar echte kansen leverde dit aan beide zijden niet meer op, waardoor beide ploegen de rust in gingen met een 1-0 stand op het scorebord.

Na een paar duidelijk woorden tijdens de rust, begon RKHBS gedreven aan deel 2 van deze pot voetbal. Een fraaie pass van Hendrik Jan de Jonge, na 3 minuten, bereikte Danny Stoeber die een vrije doortocht had richting doel. Hij nam het kunstleer echter niet secuur genoeg aan, waardoor de doelman kon ingrijpen. Na 20 minuten bracht Mike Zwartjes aanvaller Rico van der Reijden in de ploeg voor verdedigende middenvelder Steffan Wesche, en de boodschap was duidelijk: alles op de aanval. Een lange inworp van Danny Stoeber bereikte Yarin Meessen die een moeilijke middag had tegen het goed spelende centrale verdedigingsduo van de thuisploeg. Yarin liet de bal van zijn borst springen richting Brian Amkreutz die zich niet bedacht en vol uithaalde richting lange hoek: 1-1. Hierna kwam Mick Mijnes in de ploeg voor Bram Bemelmans, en Mick leek bij zijn eerste balcontact direct te gaan scoren. Een vrije trap vanaf links van Tomyen van Lierop zeilde voorbij vriend en vijand, maar plotseling dook Mick op aan de 2de paal en tikte de bal net aan de verkeerde kant langs het aluminium. Toch maakte RKHBS een paar minuten voor tijd nog de winnende treffer. Brian Amkreutz maakte een actie op de linkerflank, en legde af op Mick Mijnes. Deze legde de bal scherp voor het doel waar zich de keeper van Weltania enigzins leek te verkijken op de bal. Hij kon nog net de bal verlengen met zijn vingertoppen, maar tot ontsteltenis van de thuisploeg dook aan de tweede paal plotseling Thymo Griesenbrock op die de bal tegen de touwen kopte: 1-2. Ondanks het inzetten van oud HBS-ers Ruud van Driel en Pim Kroon kon Weltania niet meer echt dreigend worden, en sleepten de mannen van de Heerlerbaan de overwinning binnen.

Archieffoto ®Lucho Carreno

 « (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »