De Leeuw neemt steeds meer afstand van concurrentie.

Na een week bekervoetbal werd de competitie hervat en was het Haanrade dat koploper De Leeuw op bezoek kreeg. De gasten dachten een eenvoudige middag tegemoet te gaan, de thuisploeg dacht daar anders over.

Binnen enkele minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Vanaf elf meter was het aanvoerder Ruud Vanhauten die zijn ploeg op voorsprong schoot. Hierdoor kwam de ongeslagen ploeg van trainer Rob Pierik voor het eerst dit seizoen op achterstand. Na een kwartier trok Jack Geurts de score alweer gelijk. Hierna ging het snel. Vanuit een vrije trap zorgde Jeffrey Geurts voor de 1-2 en collega-spits Zico Bock wist met twee treffers, beide op aangeven van Etienne Mees, de ruststand te bepalen op 1-4. 

Ook na rust ging De Leeuw verder waar het gebleven was. Opnieuw wist Zico Bock zijn bewaker af te schudden en tekende met zijn derde van de middag de 1-5 aan. Hierna leek de ploeg uit Brunssum een tandje terug te schakelen, waar de thuisploeg hartelijk gebruik van maakte. Met twee treffers binnen een tijdbestek van tien minuten kwam Haanrade terug tot een stand van 3-5. Alexander Geers en Ron Okonski wisten beide eenmaal doelman Frolichs te verschalken. Het publiek verwachtte een slotoffensief van de Kerkradenaren. Dit kwam er echter niet, want het was De Leeuw dat in de slotfase de beste kansen kreeg. Beide ploegen wisten niet meer te scoren, waardoor de eindstand op 3-5 werd bepaald. 

Na het laatste fluitsignaal zou blijken dat runner-up Sylvia punten had verspeeld bij Zwart-Wit ’19, waardoor De Leeuw opnieuw het gat met haar achtervolgers heeft vergroot. Zowel Sylvia als RKHBS volgen op negen punten achterstand. Haanrade zag haar directe concurrentie punten halen, waardoor zij op een twaalfde plek zijn terug te vinden in de ranglijst. 

Foto Jan Lammers

Geef een reactie