Nieuwe kindercollege geïnstalleerd door wethouder Jeugdzaken, Jordy Clemens

Start nieuw kindercollege én kinderraad

Vandaag is het nieuwe kindercollege geïnstalleerd door wethouder Jeugdzaken, Jordy Clemens. Wij feliciteren Nida Dogan, Sien Winthagen, Jacy Kollee en Briyoni Mpehle van harte met hun nieuwe functie als kinderwethouder. Daarnaast zijn 6 kinderen benoemd tot raadslid. Het is voor de eerste keer dat er ook een kinderraad wordt ingesteld.

foto-nathalie-dhondt-storcken-kinderburgemeester

Voor het eerst ook een kinderraad in Heerlen .Nieuwe vuistregel bij de selectie is: per stadsdeel minimaal een kindercollegelid. Daarnaast is elk collegelid ook burgemeester over zijn of haar eigen stadsdeel.

 

 

Even voorstellen:

Nida Dogan woont in Heerlen-Centrum en zit op basisschool Frans Postma. Zij heeft als hobby’s zwemmen, voetbal en tekenen. Ze wil graag zorgen dat er meer speeltuinen komen of voetbalvelden. Daarnaast wil ze dat er meer sportactiviteiten zijn waar met name ook kinderen uit gezinnen met een smalle beurs aan kunnen meedoen.

Sien Winthagen woont in Heerlen-Zuid en zit op basisschool Tarcisius. Haar hobby’s zijn paardrijden, volleyballen, wandelen met de hond en knutselen. Ze vindt het belangrijk dat kinderen veilig kunnen spelen en wonen. Daarnaast wil ze ook graag een anti-pest project starten.

Jacy Kollee woont in Hoensbroek en zit op basisschool Hoensbroek-Zuid. Jacy houdt van voetballen. Hij gaat altijd naar de tienerdisco van Alcander en vindt dit heel leuk, vandaar dat hij meer van zulke projecten wil organiseren. Zijn stad is zijn alles en hij zit boordevol ideeën over wat hij in Heerlen zou willen doen.

Briyone Mpehle woont in Heerlerheide en gaat naar basisschool Mijnspoor. Haar grote hobby is voetbal bij nec92. Verder vindt ze buitenspelen, rekenen en crossen met de fiets leuk. Ze wil graag problemen oplossen tussen kinderen of voor kinderen. Als ze iets wil, dan gaat ze er ook helemaal voor.

De nieuwe kinderraad

De kinderen die zich kandidaat stellen voor het kindercollege zijn in het algemeen actieve, vrolijke en maatschappelijk betrokken kinderen. Maar de teleurstelling is meestal groot als zij horen dat zij niet zijn geselecteerd. De gemeente Heerlen wil echter dat deze kinderen de kans krijgen om iets met hun talent te doen.

Daarom is er nu voor het eerst ook een kinderraad: deze raad krijgt de taak om het kindercollege aan te spreken op de te varen koers en zal bekijken of dat ook wel goed gebeurt. De eerste kinderraad van Heerlen bestaat uit: Rylana Wanders, Sara van Wesel, Cynthia Maes, Thomas Dhondt, Bas Otten en Mijke Berendsen.

Foto’s Nathalie Dhondt-Storcken

Geef een reactie