Romeins museum in Bocholtz ” DOOR ONS ROMEINS VERLEDEN “

Tijdens de nationale archeologiedagen hebben we in Bocholtz een heus museum ingericht. In de voormalige bibliotheek staan een aantal pronkstukken uit ons Romeins verleden. Aangekleed met prachtige panelen en lokale vondsten die we te leen hebben van het thermenmuseum in Heerlen, Provincie Limburg en gemeente Maastricht.

Voor het eerst staan de askisten van Simpelveld en Bocholtz samen in een expositie. Het was een heel karwei om de 800 kilo zware replica van de sarcofaag van Simpelveld te verhuizen van het gemeentehuis naar Op de Boor. Daar heeft de bijzondere kist een mooi plekje gekregen.

Het is de moeite waard om de tentoonstelling te bezoeken. Je krijgt een goed beeld van hoe de Romeinen destijds in hun landelijke villa’s leefden op het platteland van Bocholtz en Simpelveld. De komende tijd kunt u de tentoonstelling bezoeken op de volgende dagen:
zondag 6 november, woensdag 16 november, zaterdag 19 november, zondag 4 december, woensdag 14 december, zaterdag 17 december.

De tentoonstelling is geopend van 13 tot 17 uur. Toegangsprijs is 2 euro voor volwassen en 1 euro voor kinderen. Elke woensdag is er een leuke activiteit voor kinderen. Meedoen met de workshop kost 4 euro per persoon.

Geef een reactie