theatergroep kuvri “ing trouwrink maag neet pitsje ” bij het Cultuurhuisheerlen

Welkom bij de jubilerende Theatergroep KUVRI. De vereniging is opgericht in 1941 en bestaat dit jaar maar liefst 75 jaar.

In dit bijzondere jaar wordt ook een bijzonder stuk op de planken gebracht: ‘Ing trouwrink maag neet pitsje’. Regisseur Erik Derikx heeft de bekende klucht ‘Een trouwring mag niet knellen’ van de Franse auteur Claude Magnier – vertaling J.v.d. Heiden en J. Lanting – bewerkt.

Korte inhoud: Je zult maar kunstschilder zijn – weliswaar van adel – maar geen rooie cent bezitten. En je vriendin – een bekend fotomodel – wil je koppelen aan een alleraardigst meisje van rijke komaf om zo zelf ook financieel onafhankelijk te worden. De vader van dat meisje, een steenrijke zakenman, heeft er namelijk een flinke duit voor over om zijn dochter door een huwelijk een adellijke titel te bezorgen.

Om indruk op de rijke familie te maken, huurt onze arme kunstschilder een luxueus appartement op stand. Via een uitzendbureau wordt een butler aangenomen die eerst een half uur voordat de aanstaande schoonfamilie komt kennismaken, arriveert. Kennelijk is er ergens toch iets mis gegaan…

Wanneer blijkt dat de vriendin van de adellijke kunstschilder ook nog eens nauwe banden onderhoudt met zijn toekomstige schoonvader, die op zijn beurt een avontuurtje met een Spaanse schone heeft gepland en daarvoor het mooie appartement wil lenen, wordt het er allemaal niet makkelijker op. En al helemaal niet als blijkt dat andermans schilderijen meer opleveren dan zijn eigen kunstwerken. Tot overmaat van ramp komt de eigenaresse van het appartement veel vroeger van vakantie terug dan afgesproken. Komt er überhaupt wel een huwelijk..?

Cultuurhuis Heerlen
Sittarderweg 145
6412 CD Heerlen

Algemeen: 045 – 561 21 21
info@cultuurhuisheerlen.nl
Reserveren: http://www.cultuurhuisheerlen.nl/reserveren.html

Geef een reactie