De Leeuw foutloos in de strijd om het kampioenschap

Terwijl de herfst zijn intrede heeft gedaan, blijft De Leeuw uit Brunssum ongeslagen in de Vierde Klasse B. In het thuisduel met RKTSV werd met 3-0 gewonnen en zag het Sylvia, de nummer 2 op de ranglijst, opnieuw punten verspelen.

Op het eigen Sportpark Klingelsberg zagen de toeschouwers dat spits Zico Bock, net als vorige week op aangeven van Etienne Mees, al vroeg in het duel de 1-0 tegen de touwen schoot. Toen even later Jack Geurts uit een hoekschop de bal binnen kon lopen en hiermee de 2-0 verzorgde, leek het een gedane zaak. De gasten uit Terwinselen waren niet bij machte om groot gevaar te stichten en dus was het De Leeuw dat de beste kansen kreeg. Tom van Vugt zag zijn inzet gepareerd worden door de doelman en de schoten van Jeffrey Geurts en Mack Engbers verdwenen aan de verkeerde kant van de paal.

Pas na rust zou ook RKTSV een paar kansen krijgen. Zo waren Dennis te Boekhorst en aanvoerder Danny Mommertz dichtbij de aansluitingstreffer, maar beide stuitten op doelman Frolichs, die namens De Leeuw zijn doel schoon hield. Toen tenslotte topscorer Jeffrey Geurts voor het slotakkoord zorgde, door op aangeven van Engbers, doelman Devlin Gillessen te verschalken, was het klusje geklaard voor De Leeuw en hoorde men dat in Landgraaf concurrent Sylvia op eigen veld verloor van hekkensluiter Schinveld/Arx ICT.

Door deze overwinning blijft De Leeuw, met 27 punten uit 9 wedstrijden, ongeslagen en lijkt RKHBS de meest serieuze kandidaat om de titelrace met de Brunssumers aan te gaan. De ploeg uit Heerlen staat op negen punten achterstand en blijft wekelijks hopen op een foutje van de koploper.

Foto Jan Lammers

 

Geef een reactie