VV Scharn – FC Hoensbroek 1: 1-3(0-1)

Scoreverloop: 10e min. 0-1 Oene Boonstra, 54e min. 1-1 Fabio Poddighe, 74e min. 1-2 Randy Quaedackers en 90+3e min. 1-3 Feddo Mobers.

FC Hoensbroek heeft prima zaken gedaan in de 2e klasse G. Dankzij een moeilijke en geflatteerde 1-3 overwinning bij VV Scharn en de verliespunten van de concurrentie, zag het de marge met nummer 2 Geusselt Sport oplopen naar 7 punten.

De gasten begonnen prima aan de wedstrijd. Nadat eerst nog Robert Wijnen een prima kans onbenut had gelaten, was het Oene Boonstra, die met een droge schuiver zijn ploeg op voorsprong zette: 0-1. Na de vroege voorsprong liet FC Hoensbroek de teugels ietwat vieren. Zo moest doelman Kay van Eijk van Hoensbroek attent keren op een schot van  Serge Op ’t Root en kopte diezelfde Op ’t Root niet veel later maar net naast. FC Hoensbroek was gewaarschuwd en trok het spel weer langzaam naar zich toe.  Zo kwam Glenn Biesmans een teenlengte te kort om en scherpe voorzet van Robert Velraeds binnen te tikken. Met de magere voorspong voor FC Hoensbroek  op het scorebord zochten beide teams de warme kleedkamers op.

Na de thee kwam de thuisploeg van trainer Josh Vanderlyde duidelijk met andere bedoelingen uit de kleedkamer. Toch was het FC Hoensbroek, dat dicht bij de 0-2 was. Attent ingrijpen van Scharn-keeper Roy van Wunnik op een inzet van Glenn Biesmans voorkwam echter erger. Een paar minuten later was wel de 1-1 en feit. Half verdedigend werk in de Hoensbroek-zestien werd door Fabio Poddighe als groot cadeau uitgepakt: 1-1. Hierna waren het de gastheren, die meer en meer het initiatief naar zich toe trokken. Maar ondanks het veldoverwicht leidde dit niet echt tot grote kansen. Een kwartier voor tijd was het zelfs FC Hoensbroek, dat weer op voorsprong kwam. Een afgemeten vrije trap van Jochen Hahnraths werd door Randy Quaedackers even prachtig binnengekopt: 1-2.  De thuisploeg leek zich niet neer te leggen bij een nederlaag en ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Zo schreeuwde heel Scharn na een onbeduidende duikeling om een strafschop, maar liet scheidsrechter Kolenberg uit Helmond stoïcijns doorspelen.  Niet veel later had de 2-2 op het scorebord moeten staan.  Na een pijnlijke misser van  Gijs van den Boogaard was het Kay van Eijk, die prima keerde op een inzet van Thomas Akgun. In de tegenstoot waren het de gasten van trainer Roger André, die het verzuimde de wedstrijd definitief op slot te gooien. Een messcherpe tegenstoot via Randy Quaedackers werd door invaller Feddo Mobers niet tot doelpunt gepromoveerd. In blessuretijd werd de goede invalbeurt van Feddo Mobers toch nog bekroond met een doelpunt. Via het been van Scharn-verdediger René Bronckers bepaalde hij zodoende de eindstand op 1-3.

Scharn-trainer Josh Vanderlyde was vanzelfsprekend teleurgesteld in het resultaat. We hadden zeker een puntje verdiend. Maar ik kan mijn ploeg niks verwijten. Wij hebben het de koploper zeker moeilijk gemaakt, maar zat het ons zoals vaker niet mee.

Roger André kon zich wel vinden in de woorden van Vanderlyde. Scharn verdiende zeker het punt. Het was voor ons vandaag misschien wel de minste wedstrijd van het seizoen.  Maar als koploper zat het ons vandaag zeker meer. Maar komende zondag wacht ons in eigen huis met LHC een zeer lastige tegenstander. We zullen dan zeker uit een ander vaatje moeten tappen.

 

Archieffoto Lucho Carreno

Geef een reactie