Elke Parkstedeling zal zich wel eens verrast voelen als hij door de regio Parkstad fietst, wandelt of rijdt over de groene omgeving. De afdelingen van het IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, en het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg uit de regio Parkstad willen voor een verdieping zorgen en hebben voor 2017 een natuurontdekkingsreis samengesteld waarin je écht kennis kunt maken met de veelzijdige natuur in de regio. De IVN Parkstadnatuurontdekkingsreis start op zaterdagochtend 10 januari 2017. In 2017 volgen dan nog 9 keer excursies op zaterdagochtend, telkens in een ander verrassend groendeel van de Parkstad. Tijdens tien lezingen of workshops op een dinsdagavond kun je kennis maken aspecten van de natuur zoals: diersporen, winterknoppen aan takken, bijzondere planten, bijen, water, flora uit de eigen omgeving, vleermuizen, paddenstoelen en het land van kalk.

De kosten voor de natuurontdekkingsreis bedragen € 74,- inclusief lidmaatschap voor 1 jaar van het IVN. Je kunt je opgeven via www.ivn.nl/limburg of een belletje naar 0475-386460. Er kunnen maximaal 30 mensen deel nemen, dus schrijf je snel in!

Foto IVN

 

Geef een reactie