Nieuwe uitwerking economische samenwerking Zuid-Limburg.

0

Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen willen de economische samenwerking op Zuid-Limburgse schaal voortzetten. De manier waarop, is onderwerp van verder gesprek. Maastricht en Sittard-Geleen hanteren de deelname aan LED als uitgangspunt.

Dit is vanmorgen besproken tijdens een overleg tussen de burgemeesters en de wethouders economie van de drie gemeenten. Aanleiding hiervoor was het besluit van de gemeenteraad van Heerlen om met ingang van 1 januari 2017 de bijdrage aan LED te beëindigen. Hiervan worden de financiële en juridische consequenties in kaart gebracht.

De drie gemeenten realiseren zich dat het voor de economische ontwikkeling nodig is om samen de schouders onder Zuid-Limburg te blijven zetten. Vooral richting de campussen, het MKB en op het terrein van arbeidsmarkt. De succesvolle projecten, zoals bijvoorbeeld de snelle ontwikkeling van VDL Nedcar en de Brightlands Campussen verdienen de blijvende, gezamenlijke aandacht. Samenwerking met onderwijsinstellingen, werkgevers en overige publieke partijen is daarbij vanzelfsprekend.

Noot voor de redactie: Wethouder Pieter Meekels (Sittard-Geleen, bereikbaar via zijn bestuursondersteuner op 06-22 98 98 64) is woordvoerder namens de drie gemeenten.

Foto Lucho Carreno

 

 

 

Geef een reactie