RKHBS stevig op tweede plaats na overwinning tegen NEC ’92

Na de overwinning van vorige week, thuis tegen Rood Groen LVC, was RKHBS op de tweede plek beland in 4B omdat Sylvia punten had laten liggen. Omdat deze club dit weekeinde tegen koploper De Leeuw moest aantreden was het nu zaak voor RKHBS geen fout te maken in de uitwedstrijd  tegen NEC ’92 om zo de tweede plek stevig in handen te houden. In dezelfde samenstelling als vorige week betrad de ploeg van Mike Zwartjes het veld bij NEC ’92 op deze grauwe en koude zondag in November.

RKHBS liet er geen gras over groeien, en zette de hekkesluiter in 4B direct vast op de eigen helft. Dit resulteerde al in de 4de minuut in een doelpunt. Een verre inworp van Danny Stoeber kwam in de kluts bij Brian Amkreutz en een aantal verdedigers. De bal stuitte voor de voeten van Yarin Meessen, die zich niet bedacht en het leer hard achter de doelman schoot: 0-1. Na iets meer dan een kwartier speelde Danny Stoeber diep op Yarin Meessen. De scheids van dienst liet terecht doorspelen, ondanks het vlagsignaal van de grens van de thuisploeg. Yarin ging de doelman voorbij, en legde vanaf de achterlijn fraai terug op de inkomende Danny Stoeber. Deze schoof de bal langs twee verdedigers rustig in de lange hoek: 0-2. Na 20 minuten weer een inworp van Danny Stoeber. Deze keer viel de bal voor de voeten van Yarin Meessen in de 5 meter. Yarin draaide kort en schoot op doel, maar vond de goalie van de thuisploeg op zijn weg. Na iets meer dan een half uur werd Brian Amkreutz op rechts vrijgespeeld. Hij schudde zijn directe tegenspeler van zich af, speelde de doelman uit, en schoot hard raak: 0-3. RKHBS was heer en meester, maar werd ook enigzins overmoedig en lette niet altijd goed op in de omschakeling. Na 37 minuten, bij een counter van de thuisploeg, leverde dit zowaar een doelpunt op. Het middenveld stond verkeerd en werd overlopen, waarna Toine Diederen de eerste inzet nog kon keren, maar bij de rebound kansloos was: 1-3. Hierna was RKHBS de grip op de wedstrijd kwijt, en werd NEC ’92 nogmaals gevaarlijk via een schot dat maar net over ging. De rust kwam dan ook precies op tijd, om Mike Zwartjes de mogelijkheid te geven de ploeg van de Heerlerbaan weer op scherp te zetten.

Dit was blijkbaar heel goed gelukt, want al 5 minuten na rust pegelde Yarin Meessen de bal achter de doelman nadat hij in balbezit was gekomen na voorbereidend werk van Danny Stoeber en Steffan Wesche: 1-4. En RKHBS ging door. Bram Bemelmans ging op links zijn man voorbij, en tikte de bal naar Brian Amkreutz. Deze kwam via een simpele kapbeweging vrij voor de doelman en schoof het leer onder de vallende goalie in het doel: 1-5. Yosha Meessen en Mick Mijnes kwamen in de ploeg voor de licht geblesseerde Thymo Griesenbrock en Danny Stoeber. Mick Mijnes deed direct voorin van zich spreken. Hij trok vanaf rechts naar binnen en speelde Bram Bemelmans aan, die zijn schot via de doelman en de paal naast zag gaan. Na een half uur in het tweede bedrijf, legde Yarin Meessen de bal vanaf rechts scherp en laag op Mick Mijnes die van het doel af werd gedrongen maar hierbij ook ten val werd gebracht. De daarop volgende strafschop werd door Yarin Meessen onberispelijk binnen geschoten: 1-6. De koek was voor RKHBS nog niet op. Eerst zette Steffan Wesche, in plaats van te schieten, Mick Mijnes aan het werk die op doel schoot en de doelman de bal maar net tot corner zag verwerken. Daarna was Mick Mijnes dan toch succesvol. Een voorzet van Yarin Meessen werd weggewerkt, Mick pikte de bal op en schoot laag en hard raak: 1-7. Dit was ook de eindstand, waardoor RKHBS inderdaad stevig op de tweede plaats staat in de stand op de ranglijst van 4B.